ZETApress

hírportál

Nyilvános a TOP30

Publikus a lista, amiből tegnap végre kiderült, hogy ki a TOP30 legbefolyásosabb személy a magyar magánegészségügyben – tudatta Kubik Elvira PR&Kommunikáció.

A Magyar Tudományos Akadémián tegnap megrendezett Nagy Magánpraxisnapon bemutatták a TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben című kiadványt, melynek részeként publikussá vált a hazai magánegészségügy legbefolyásosabb szereplőit bemutató TOP30-as lista. A TOP30 kiadvány és a lista célja, hogy átfogó képet adjon a magyar magánegészségügyről, megismertesse a szektor átalakulásának okait, motivációit, valamint az aktuális trendeket, célokat és azokat a karizmatikus személyiségeket, akik mindennek az élén állnak.

Az egészségügyi magánszektor fejlődése évek óta rendkívül dinamikus, évente megközelítőleg 30% körül mozog. A pandémiával, válsággal nehezített 2021-es évben a legnagyobb piaci szereplők 30-40%-os növekedést mutattak. Az ágazatot aktívan meghatározza az állami ellátás fokozatos leépülése, a 2017-ben elkezdődött tulajdonváltások, a pandémia, a hálapénz kivezetése és az egészségügyi szolgálati jogviszony okozta megváltozott munkakörnyezet.

Lengyel Lívia közgazdász kiemelte: Meggyőződésem, hogy ez az igen sokrétű, koncentrált piac bőven megérett arra, hogy a legmeghatározóbb személyeit – legyenek azok orvosok vagy menedzserek – együtt, egyszerre mutassuk be mind a szakmának, mind a nagyközönségnek. A TOP30 listából mindenki számára kiderül, hogy kik a szektor legbefolyásosabb vezetői, kik alakítják a ma és a jövő magánegészségügyét Magyarországon. A Top30 kiadvány egyfajta leltár: amellett, hogy bemutatjuk a magánegészségügy legbefolyásosabb szereplőit, rátekintünk a változásokra és feldolgozzuk a legaktuálisabb témákat is – mondta el a TOP30 kiadvány lapigazgató-főszerkesztője.

A TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben lista szakmai zsűrijében olyan, a magánpiacra kellő rálátással rendelkező szakértők, elemzők, vezetők vettek részt, akik jelenleg nem irányítanak privát egészségügyi szolgáltatót. A kiadvány szerkesztői a szakmai zsűri segítségével összeállítottak egy közel 100 fős listát, amelyben egyrészt a bevételeik alapján szerepeltek a magánegészségügyi vezetők, másrészt ezen a bő listán helyet kaptak olyan személyek is, akik nem privát intézmény vezetőjeként vannak befolyással a piac alakulására. A 100 fős listából egy széles szakmai körben tartott szavazás alapján került ki az a TOP30 helyezett, akik bekerültek a kiadványba.

A TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben 2022-ben

Almássy Gabriella UNION Biztosító, elnök-vezérigazgató
Bartók János UNION-Érted Ellátásszervező, ügyvezető
Dr. Babai László Prima Medica Egészségközpontok, alapító, igazgató
Dr. Börzsei-Knoll Veronika Emineo Magánkórház, tulajdonos ügyvezető
Dr. Csermely Gyula RMC Clinics, intézetalapító
Dr. Csernavölgyi István Budai Egészségközpont, vezérigazgató
Fábián Gergely TritonLife Csoport, operatív igazgató
Dr. Fábián Lajos TritonLife Csoport, igazgatósági elnök
Gurney Anita Duna Medical Center, ügyvezető igazgató
Haraszti Péter TritonLife Csoport, vezérigazgató
Horváth Ágnes Affidea Magyarország, ügyvezető igazgató
Dr. Hupuczi Petronella Maternity Magánklinika, ügyvezető
Dr. Karai Gábor Teladoc, ügyvezető igazgató
Dr. Kirschner András Swiss Medical Services, ügyvezető
Dr. Kollár Mihály Istenhegyi Magánklinika, ügyvezető
Kovács Antal Doktor24 Csoport Da Vinci Magánklinika, ügyvezető igazgató
Kovács Tamás Attila OTP Egészségpénztár, ügyvezető igazgató
Lancz Róbert Doktor24 Csoport, vezérigazgató
Leitner György RMC Clinics, vezérigazgató
Lévai Richárd SYNLAB Hungary, ügyvezető igazgató
Dr. Mári Róbert Wáberer Medical Center, ügyvezető
Dr. Papik Kornél Dr. Rose Magánkórház, ügyvezető igazgató
Dr. Rékassy Balázs, egészség-szakpolitikai szakértő
Dr. Romány Anna Doktor24 Csoport, vezérigazgató-helyettes, operatív igazgató
Dr. Sinkó Eszter Semmelweis Egyetem EKK, egészségügyi közgazdász
Dr. Skorán Ottó Doktor24 Csoport, társtulajdonos
Straub Fanni FoglaljOrvost.hu, ügyvezető igazgató
Dr. Szócska Miklós Semmelweis Egyetem EKK, dékán, egyetemi tanár
Dr. Váradi Péter Prémium Pénztárcsoport, ügyvezető
Dr. Végh Attila, egészségügyi szakember

A TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben című kiadvány célközönsége maguk az egészségügyi ellátást igénybe-vevő emberek, a betegek, a hozzátartozóik, valamint minden egészségügyi dolgozó, legyen egy magánklinika vezetője, tulajdonosa, befektetője, finanszírozója vagy maguk az orvosok, szakdolgozók, valamint a magánintézmények pénzügyi, marketinges munkatársai. Továbbá a szektort kiszolgáló ügynökségek, médiumok, illetve a szektor és gazdasági élet iránt érdeklődő laikus olvasók is.

A TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben című kiadvány a 30 fős lista publikálásán kívül részletesen foglalkozik a magánegészségügy legaktuálisabb, legtöbb embert érintő kérdéseivel is, mint a magánszülészet, az online orvosválasztás vagy a szektor növekedési lehetőségei. A kiadvány tüzetesen körbejárja a vidéki egészségügyi szolgáltatók helyzetét, a lakossági egészségügyi költését, a finanszírozást, sőt még a magánszektor konszolidációjának történetére is kitér.

Szóljon hozzá!