ZETApress

hírportál

Újabb vakcinák

Közelíti a másfél milliót a Pfizer által Magyarországra szállított COVID-19 elleni vakcina mennyisége. Ma újabb, több mint 165 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba, ez már a 15. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett COMIRNATY nevű oltóanyagból.

Ezzel a Pfizer által Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti a másfél millió adagot. A Pfizer több mint két hónapja szállítja megbízható, heti menetrendben a COVID-19 elleni vakcináját Magyarországra, csak március hónapban több mint 690 ezer adag oltóanyaggal segítve a hazai védekezést – tudatta Magyar Henrietta, vállalati kapcsolatok és kommunikációs vezető.

A Pfizer és a BioNTech által fejlesztett COMIRNATY az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező COVID-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb populáció aktív immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett Magyarországra, azóta is megbízhatóan, heti rendszerességgel érkeznek a vakcina adagok, hogy segítsék a koronavírus elleni küzdelmet. A március 30-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt a Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti a másfél millió adagot.

A két vállalat 2021. év elején kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és kibővítésére, hiszen a cél, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint kétmilliárd adag COVID-19 vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte. Magyarország vonatkozásában az első negyedévre vállalt teljes vakcina mennyiséget a Pfizer megbízhatóan leszállította, 2021. II. negyedévétől pedig jelentősen megnöveli az országba szállított vakcina dózisok számát. Koronavírussal kapcsolatos további híreink idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!