ZETApress

hírportál

Boróka jól van!

John Kenny Rotary világelnök jelenlétében született együttműködési megállapodás ma délelőtt a határon túli, szívbetegséggel született gyermekek gyógyítására az Országos Kardiológiai Intézet épületében, a világszínvonalú Gyermekszív Központ vezető szakembereinek közreműködésével.

A Rotary International, a Rotary Magyarország, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet és a Segítő Jobb Egészségügyi?Humanitárius Alapítvány írta alá a megállapodást. Pálfi Boróka, a már az együttműködés keretében a múlt héten megoperált kislány jól van, napokon belül hazatérhet.

Hartyánszky István professzor, a gyermek-szívsebészeti osztály vezetője, a Boróka műtétét végző szívsebész főorvos elmondta, hogy ez a műtét egy viszonylag egyszerű beavatkozás volt. ? A 10 éve működő Gyermekszív Központ ma minden olyan beavatkozás elvégzésére képes, amire Európa nagy gyermekszív centrumai vállalkoznak, és az eredmények is európai színvonalúak ? tette hozzá Ofner Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgató főorvosa.

A háromoldalú megállapodásban az Alapítvány vállalja a kezelést igénylő betegek előszűrését és a Kardiológiai Intézetbe irányítását, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet vállalja a betegek gyermek-kardiológiai és gyermek-szívsebészeti ellátását, a Rotary Magyarország pedig biztosítja erre az anyagi fedezetet.

A Rotary Magyarország, valamint a Gift of Life International ? Adjunk Életet Ajándékba ? (USA nonprofit szervezet, amely szív-rendellenességgel született gyermekek műtéti rehabilitációját szervezi, támogatja világszerte) képviselői tavaly év végén megkeresték az Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának vezetőjét, Szatmári András professzort és felajánlották, hogy Magyarország határain túlról hazánkba szívsebészeti ellátásra érkező gyermekek kezelését anyagilag támogatják. A Kardiológiai Intézet azt javasolta, hogy vonják be a betegellátás megszervezésébe, a betegek kiválasztásába az Alapítványt, amelynek ezen a területen közel két évtizedes tapasztalatai vannak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. A legszebb Karácsony | ZETApress

Szóljon hozzá!