ZETApress

hírportál

Co-VIT a MÖS-nek

A MEDITOP Gyógyszeripari Kft. adománnyal segíti az Ökumenikus Segélyszervezet karitatív munkáját. Az étrend-kiegészítőből a gyártó adományaként elsők között részesülnek az Ökumenikus Segélyszervezet frontvonalban dolgozó munkatársai – tudatta Kis Boáz sajtóreferens. Fotóink Fekete Dániel felvételei.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére, illetve a Magyar Gyógyszerész Kamara szakmai támogatásával fejlesztette ki Co-VIT multivitamin étrend-kiegészítő filmtablettáját a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. A gyártó mai napon 400 dobozzal adományozott az új étrend-kiegészítőből az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy így segítse a karitatív szervezet frontvonalban dolgozó munkatársait, illetve a segélyszervezet által működtetett idősek otthonának lakóit. A napokban forgalomba került vitaminkészítmény duplán jótékony: a gyártó minden doboz eladása után támogatja a Segélyszervezet munkáját.

Az együttműködést bemutató sajtóesemény házigazdája Kovács Koko István olimpiai bajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete volt. A vitamin-készítmény fejlesztésének előzményeiről dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, a vitaminpótlás fontosságáról pedig prof. dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerész-tudományi Társaság elnöke beszélt. A vitamin-adományt dr. Ács Zoltán és dr. Greskovits Dávid, a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. ügyvezető igazgatói adták át a karitatív szervezet dél-budai központjában.

Dr. Ács Zoltán köszöntőjében elmondta: a járványhelyzetben a termékfejlesztés mellett magyar vállalatként kiemelten fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást is, melyre most még nagyobb szükség van. Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az adományt megköszönve méltatta a MEDITOP elkötelezettségét, mellyel már egy évtizede töretlenül segítik a segélyszervezetet. Az elnök-igazgató kiemelte: a MEDITOP szerepvállalása a teljes hazai gyógyszeripar viszonylatában kiemelkedő és példaértékű, amit a most induló, termékhez kötött adományozási akció is bizonyít.

Szóljon hozzá!