ZETApress

hírportál

Uniós pénz Cserkeszőlőn

Uniós forrásból újul meg a cserkeszőlői Gyógy- és Termálfürdő. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával közel egymilliárd forintból újul meg a cserkeszőlői Gyógy- és Termálfürdő ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a beruházás munkálatait megtekintve elmondta: a kormány 2013-ig közel 300 milliárd forintot fordít a turisztikai projektek megvalósítására, a beruházások háromnegyede a hátrányos helyzetben lévő régiókat érinti. Kiemelte: örül annak, hogy a budapesti, a balatoni és a nagyvárosi fejlesztések mellett a kistelepülések is megtalálják a maguk kitörési pontjait. Cserkeszőlőn a fürdő és a szálláshelyek már eddig is munkahelyeket és adóbevételt jelentettek a településnek, ezért támogatta a kormány a cserkeszölői fejlesztést.

A 450 millió forint uniós támogatásnak köszönhetően, összesen közel egymilliárd forintból valósulnak meg fejlesztések a cserkeszőlői Gyógy- és Termálfürdő területén. A beruházás keretében ? többek között ? új gyógymedence, valamint fedett téli termál-élményfürdő épül, illetve a meglévő szolgáltatások kiegészítéseként kialakítanak egy jakuzzit, valamint egy gyermekmedencét, ami a kisgyermekek számára nyújt majd lehetőséget a téli fürdőzésre. A téli fürdő mellett egy 300 négyzetméteres szabadtéri ülőpados gyógymedence is épül. Az új, színvonalas szolgáltatást nyújtó komplexum hozzájárul majd a településre ellátogató vendégek számának növekedéséhez.

Hazánk az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív program forrásainak mintegy 20 százalékát, közel 300 milliárd forintot fordíthat turisztikai célokra 2013-ig. A 2009-2010-es fejlesztési időszakban megközelítőleg 103 milliárd forint fordítható turisztikai projektek megvalósítására. A terület fejlesztési célkitűzései között kiemelt helyen szerepel a termálvagyon hasznosítása, a gyógyhelyek és fürdők fejlesztése, a fürdőkre épülő egészségügyi szolgáltatások bővítése.

Szóljon hozzá!