ZETApress

hírportál

A Sberbank is segít

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványt támogatja a Sberbank. Hárommillió forinttal támogatja az OMSZA-t, ezzel egy életmentő eszköz megvásárlását segíti elő a Sberbank Magyarország Zrt. – tudatta Teremi J. Balázs.

Az idei esztendőben a korábbinál is kiemeltebb figyelem kíséri az egészség megóvásán fáradozó, az ellátást és gyógyulást segítő szervezetek munkáját, akikre hatalmas terhet rakott a korábban nem tapasztalt óriási kihívás. A koronavírus-járvány leküzdésében rendkívül fontos szerepet töltenek be a társadalom széles körét, a minden érintettet ellátó intézmények – köztük a járvány elleni küzdelem frontján nap mint nap harcoló mentősök. Munkájuk ellátását szeretné megkönnyíteni, és ezáltal embertársaink életét megóvni a Sberbank Magyarország Zrt., amikor az OMSZA hárommillió forintos támogatásáról döntött.

A Sberbank Magyarország Zrt. társadalmilag felelős bankként ezúton szeretné kivenni a részét az elesettek támogatásából. – Ezért döntöttünk úgy, hogy az év végén szokásos figyelmességekre és ajándékozására szánt anyagi erőforrásainkat inkább egy közös nemes cél, az emberi életek megóvásának szolgálatába állítjuk, amihez a partnereink megértését és egyben támogatását kértük. Sok helye lenne az adománynak, mi a társadalom lehető legszélesebb körét ellátó mentősök támogatása mellett döntöttünk – mondta el az adomány átadása kapcsán Szabó Richárd, a Sberbank elnök-vezérigazgatója.

Kónya Zoltán, az OMSZA kuratóriumának elnöke a hozzájárulást megköszönve hozzátette, a Sberbank az OMSZA ezüstfokozatú támogatójaként egy LifePak 15 típusú életmentő készülék beszerzéséhez járult hozzá, amellyel a mentős kollégák a súlyos, életveszélyes állapotban lévő pácienseket tudják monitorozni és a készülék szükség esetén újraélesztésre is alkalmas.

Szóljon hozzá!