ZETApress

hírportál

Fogmentő road-show

2020-ban négy vidéki helyszínen, hat alkalommal tartottak fogászati szűrést az NGYSZ önkéntes fogorvosai – tudatta Pethő Zsófia sajtóreferens.

A Gyermekmentő mozgó fogászati rendelője idén az OTP Bank Fogászati Road-show keretén belül négy vidéki helyszínen végzett ingyenes fogászati szűrést és szájhigiénés tanácsadást. A programot most is ajándék fogkefékkel és fogkrémekkel támogatta a Colgate-Palmolive Magyarország. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati busza az OTP Bank Fogászati Road-show keretében 1995 óta járja az országot. Idén a járvány miatt csak szeptemberben tudtak fogorvosi szűréseket végezni és fogápolási és szájhigiénés tanácsadást tartani.

A fogászati busz négy helyszínen – Balatonfenyvesen, Magyarmecskén, Királyegyházán és Fóton – járt, ahol közel 550 gyerek fogait vizsgálták meg. A szűrésen hátrányos helyzetű, sérült gyerekek vettek részt, akik szájhigiénés tanácsot is kaptak a fogaik és fogínyük egészségének megőrzése érdekében.

A buszban dolgozó önkéntes fogorvosoknak sajnos idén is rosszak voltak a tapasztalataik. A szűrésen megjelent gyerekeknek átlagosan több mint a felének volt szuvas foga, volt olyan állomás, ahol ennél is rosszabb volt az arány. A Colgate-Palmolive Magyarország idén is fogkrémet és fogkefét ajándékozott a gyerekeknek. Sok településen még ma is nagyon fontos és hiánypótló az ilyen jellegű ajándék.

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási programjában immár 26. éve kiemelkedően nagy hangsúlyt kap az NGYSZ egészségügyi tevékenységének támogatása, melynek egyik része a két szervezet közös projektje, a minden évben megszervezett OTP Bank Fogászati Road-show szájhigiénés, szűrő- és oktatóprogram. A mozgó fogászati rendelő támogatása mellett a bank műtétek, gyógykezelések és fejlesztések finanszírozásával is segíti a Szolgálat munkáját. Reméljük, az előző évekhez hasonlóan, jövőre lényegesen több helyszínre tud majd eljutni a busz és több gyermek fogazatát tudják megvizsgálni!

Szóljon hozzá!