ZETApress

hírportál

Ötvenmillió járványkórházaknak

Júniusban a segítünkegymásnak.hu felhívására reagálva a K&H Bank alapítványai 50 millió forintot adományoztak a kiemelt járványkórházak számára. Az összeg egyik feléből az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet egyedülálló baktérium- és vírusölő padlóburkolókat vásárolt, míg a további 25 millió forintot a Szent László Kórház kapta kórházi műszerek beszerzésére.

Mint ismeretes, a környező országokban folyamatosan emelkedik a koronavírusos betegek száma, ezért nagyon fontos, hogy Magyarország felkészülten várja a pandémia esetleges 2. hullámát. Az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport éppen ezért naprakészen követi az eseményeket, s továbbra is ott segít, ahol arra a legnagyobb szükség van. Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai Osztályának vezető főorvosa július 14-én kedden megjelent nyilatkozatára utalva fontos tudni: a járvány 2. hulláma megelőzhető, de ehhez az intézkedések betartására, illetve a maszkok használatának szigorítására is szükség van!

Az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport biztos abban, hogy a K&H Bank alapítványai által felajánlott 25 millió forintból beszerzett, a vírus kutatást támogató műszerek segítséget nyújtanak a járvány elleni küzdelemben. Az adomány átadása ma délben megtörtént a kórház 22. épületének földszintjén. Résztvevői: Sió Zoltán, az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Kormányzati Akciócsoport projektvezetője; prof. dr. Vályi-Nagy István, a Szent László Kórház főigazgatója; dr. Réti Marienn, a Szent László Kórház osztályvezető főorvosa és Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója voltak.

Az elmúlt hónapokban nagyot fordult a világ, és a vírusjárvány jelentősen átírta az életünket. Mi a K&H-nál vezető pénzügyi intézetként hisszük azt, hogy ügyfeleink okos döntéseinek elősegítésén túl felelősek vagyunk azért a társadalomért és környezetért, amelyben élünk – kezdte beszédét Horváth Magyary Nóra. – Társadalmi szerepünket kiemelten 4 területen erősítjük, ami a pénzügyi oktatás, a környezetvédelem, a vállalkozásösztönzés, és amiért ma itt vagyunk, az egészség támogatása – ami számunkra nemcsak most, de 17 éve kiemelt helyet foglal el. Ezt, illetve a digitalizáció és innováció nyújtotta lehetőségeket ötvözve májusban egy hónapos kampányt hirdettünk a koronavírus elleni küzdelem segítése érdekében. A lakossági és kkv ügyfelek minden online bankkártyás fizetése és átutalása után 10 forintot különítettünk el a járványkórházak számára, ezzel is ösztönözve a digitális banki termékek használatát a járvány idején.

A K&H ügyfelek felelős döntéseinek eredményeként május elsejétől 31-ig mintegy 2,8 millió online tranzakcióra került sor, amivel összesen 28 millió forint gyűlt össze. Ez a kezdeményezés egyszerre segítette az egészséget 2 területen, ami a 17 éves egészségügyi támogatásunknak kezdetektől fogva jellemzője: a megelőzés és a gyógyítás területén. A megelőzésben, mert a fizikai kontaktust és így a fertőzésveszélyt csökkentve ösztönözte a digitális banki szolgáltatások használatát a személyes banki ügyintézéssel szemben, és a gyógyításban, hisz a kiemelt járványkórházak gyógyító és kutató munkáját segíti az adomány.

Köszönettel tartozunk azoknak az ügyfeleinknek, akik az innovatív online pénzügyi megoldásokat szem előtt tartva támogatták a vírusos betegek kezelését. Büszkék vagyunk arra, hogy segítségükkel, valamint alapítványaink anyagi hozzájárulásával, további 22 millió forinttal kiegészítve ezt az összeget, így mindösszesen ötvenmillió forinttal támogathatjuk a járványkórházakat. Ennek az adománynak a felét ma a Dél-pesti Centrumkórháznak szeretnénk átadni a fertőzések minél hatékonyabb jövőbeni kezeléséhez, hiszen a koronavírus még nem tűnt el, ezért a támogatásokra a jövőben legalább akkora szükség lesz, mint eddig és az egészségügyi intézmények munkája továbbra is felbecsülhetetlen. A támogatási összeget a Dél-pesti Centrumkórház a vírushoz kapcsolódó kutatásokra fordíthatja, hogy a járványt mihamarabb leküzdve újra teljes életet élhessünk! – fejezte be mondandóját a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Sió Zoltán projektvezető elmondta, hogy naprakészen követik az eseményeket, s továbbra is ott segítenek, ahol arra a legnagyobb szükség van. Csoportjuk létrejötte után olyan mértékű összefogást tapasztaltak, amely a párját ritkította a világban, így bátran kijelenthető, hogy a magyarok példát mutattak az összefogás sikerességét illetően – ennek egyik szép momentuma a K&H Bank alapítványainak adománya is, ami a pandémia elleni harc frontvonalában hasznosul majd. Az akciócsoport most is összekötő szerepet tölt be az adományozók és felajánlásokat kapó szervezetek, valamint intézmények között.

Prof. dr. Vályi-Nagy István főigazgató-főorvos hangsúlyozta, hogy a K&H Bank alapítványának támogatása nem csupán a betegségek kezelésben, hanem a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos prevencióban, illetve innovatív terápiában is rendkívül fontos szerepet tölt be, hiszen olyan kórházi műszereket tudnak majd beszerezni, melyek nagy segítséget jelentenek a tudományos munkában is.

Szóljon hozzá!