ZETApress

hírportál

Pénzért látták el a tűzoltókat

Csak a háromszáz forintos vizitdíj megfizetése után látták el a sérült tűzoltókat tegnap este a Szent László Kórházban, tudtuk meg a híradásokból. A négy lánglovag az EGIS Gyógyszergyár robbanása utáni tűzoltásban szerzett nyaki sebeket életének kocáztatása közben. Most mindenki a kórházat szidja, pedig ők helyesen cselekedtek.

Mielőtt bárki is azt gondolná, hogy jogosnak tartom az eljárást, ki kell ábrándítanom. Szerintem sem szabad ilyenkor pénzt szedni a sérültektől, ám mégis örülök, hogy megtették. Így legalább megtudja ország-világ, hogy milyen értelmetlen lépés volt a vizitdíj bevezetése, és átgondolatlansága. Ha a kórház ingyen látta volna el a négy sérültet, nem lenne ügy, nem lenne miről beszélni.

Ügyeletben az indokolatlan ellátásért ezer forintot kell fizetni, míg sürgős szükség esetén semennyit, mondja ki a rendelet. Ha ebből indulunk ki, a háromszáz forint vajon miből jött ki? Miért nem ezret kértek a tűzoltóktól, amit a beutaló nélküli érkezésükkel még meg is lehetett volna magyarázni. Persze sérüléskor nem kell beutaló, így viszont az ingyenesség lenne indokolt. A kórház az arany középutat választotta, így legalább lehet a vizitdíjról újra polemizálni.

Reméljük, hogy előbb-utóbb megoldódik a helyzet, s nem csak a tűzoltók kapják vissza a jogtalanul elvett pénzüket, hanem az átlagpolgárnak sem kell feleslegesen zsebbe nyúlnia, ha sérültként orvosi segítséget kér! Ha ez hamarosan megtörténik, már nem fizettek hiába a tűzoltók. Ha a kórház tudatosan játszott erre, csak megköszönhetjük a segítségét.

Szóljon hozzá!