ZETApress

hírportál

Doktor Pont Kastélyosdombón

Egészségházzal segíti Kastélyosdombó felzárkózását az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON. A hiánypótló térségi fejlesztés is a hátrányos helyzetű település megtartó képességét szolgálja ? tudatta Isaák Virág Leona Account Executive, Avantgarde Public Relations Kft.

Doktor Pont néven adott át hiánypótló intézményt Kastélyosdombón az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON. A több mint egy évtizede stratégiai partnerként együttműködő felek ezúttal Kastélyosdombó felzárkózásának érdekében fogtak össze a település önkormányzatával. Kastélyosdombó és közvetlen környéke infrastrukturális szempontból fejlesztésre szorul, eddig helyben nem volt biztosítva megfelelő létesítmény a rendszeres orvosi, illetve fogorvosi ellátáshoz. A legközelebbi nagyobb településekre: Barcsra és Szigetvárra való eljutás pedig jelentős plusz költséget jelent az amúgy is nehéz körülmények között élő lakosok számára.

Az új egészségház a falu központi részén, a templom közelében található, az önkormányzat által felajánlott ingatlanban működik. Az épületben háziorvosi rendelő, fogorvosi rendelő és fodrászat is szolgálja a falu lakóit a jövőben. Az újonnan induló szolgáltatások a település felzárkózása mellett Kastélyosdombó megtartó képességét is erősítik. A felújítás során az épület új homlokzatot kapott, a szolgáltatási helyiségek mellett egy váróhelyiség is kialakításra került és a mozgássérültek számára is megközelíthetővé tették.

Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója az átadáson emlékeztetett: Az E.ON támogatásával megvalósult fejlesztés kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet 2013 óta tartó kastélyosdombói modellprogramjához, mely mára messze túl mutat a településen elsőként létrehozott családok átmeneti otthonán. Az elmúlt években a Segélyszervezet számos család újrakezdését és letelepedését segítette, gyermekfejlesztő programot működtet, valamint az általa alapított szociális szövetkezet keretei között több munkahely-teremtő beruházást is megvalósított, többek között tangazdaság, sajtműhely, komlóültetvény és gyógynövényszárító létrehozásával.

Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja hangsúlyozta: Az E.ON örömmel áll olyan kezdeményezés, program mellé, amely hosszú távon szolgálja egy közösség fejlődését, életminőségét, hiszen felelős vállalatként gondolkozva, jövőbemutató megoldásokon keresztül azon dolgozunk mi is, hogy új, zöld, fenntartható ügyfél-megoldásokkal egy kényelmesebb holnapot biztosítsunk.

Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete köszöntőjében hangsúlyozta: Nagy öröm, hogy az elmúlt években az Ökumenikus Segélyszervezet részese és aktív alakítója lehetett Kastélyosdombó és térsége fejlődésének. A megvalósult fejlesztéseket az elmúlt években mindig újabb tervek követték, melyek azonban nem valósulhatnának meg összefogás, különösen is a Segélyszervezet stratégiai partnereinek támogatása nélkül.

Kirizs Zsolt Kastélyosdombó polgármestere az átadás végén köszönetet mondott a támogatásért, melynek köszönhetően ez a hiánypótló beruházás megvalósulhatott.

Szóljon hozzá!