ZETApress

hírportál

Elemes partvisnyél

Ami a TESCO titkokból kimaradt

Hosszú sor kígyózik a pénztárnál, s a pénztárosnő is hosszú órák óta foglalkozok a Vevőkkel. Így, nagybetűvel, ahogy elvárják tőle az álláshirdetéseken. Mindenki megpakolva érkezik, s a következő kuncsaft sem csak egy árut hoz. A sokféle termék között egy partvis is van nyelével együtt.

A dolgozó fáradt, keze mégis serényen mozog. Mosolyogva viszi be az árakat a gépbe, veszi át a pénzt, adja oda a visszajárót. A Vevő továbbmegy, míg a pénztárosnő már nyúl is az újabb kosár után. A munka nem állhat meg, a sornak haladni kell.

Hirtelen biztonsági őrök és főnökei érkeznek. Elterelik a sort, pénztárzárást végeznek, őt pedig az időközben odaérkező partvisos személlyel együtt az irodába kísérik. Megkezdődik az elszámoltatás. Mint kiderül, a partvisnyélben egy ceruzaelem is volt, melyet neki észre kellett volna vennie! Szörnyű nagyot mulasztott, hogy ennyire figyelmetlen volt!

De hogyan kerülhetett a szinte filléres áru a nyélbe? Úgy, hogy az egyik ellenőr tekerte szét a szerszámot és helyezte a partvis és a nyél közé az elemet csak azért, hogy őt tesztelje, míg egy kollégája végezte a próbavásárlást. Szervezett akció volt tehát, melyre máskor is volt példa az áruházban. S mivel a pénztárosnő elmulasztotta megrázni a takarítóeszközt, mivel nem végezte előírás szerint a munkáját, büntetése azonnali elbocsátás volt. Még szerencse, hogy munkabérét kifizették!

További szerencse, hogy a preparált partvist nem egy gyanútlan Vevő vitte magával a pénztárhoz. Az igazi aljasság az lenne, ha a monitoros azt figyelné rejtekhelyéről, hogy ki fog az általa előkészített partvissal távozni, aztán azt jelentené fel lopásért. Szerencsére ez még nem merült fel az okos fejében. A saját dolgozóival ugyanis minden szolgáltató könnyebben tud elbánni, mint a szolgáltatását igénybevevőkkel. A kirúgottak helyére mindig akad újabb jelentkező, mindig akad egy-egy rászoruló, aki kénytelen elviselni a kiszolgáltatást. Vevőcentrikus világukban cseredarab lett a dolgozó.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Biztonság a Tescóban
  2. Őrök országa lettünk | ZETApress

Szóljon hozzá!