ZETApress

hírportál

GVH a UPC ellen

UPC 29-es körzetA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft-vel (UPC) szemben a 29-es számozási körzetben tanúsított magatartása miatt ? tudatta Dr. Basa Andrea sajtószóvivő. Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj/15/2015.

A GVH február 20-án pénteken versenyfelügyeleti eljárást indított a UPC-vel szemben, mert nagyszámú fogyasztói jelzés alapján észlelte, hogy a UPC a 29-es számozási körzetben (Monoron és környékén) alacsonyabb színvonalú (kisebb le- és feltöltési sebességű) internet-szolgáltatást kínál magasabb előfizetői díjért az ország többi területéhez képest. A UPC egyedüli távközlési szolgáltatóként van jelen Monoron és a környékbeli települések jelentős részén.

A UPC a fentiekben leírt magatartásával feltételezhetően megsértette a versenytörvény gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmára vonatkozó rendelkezéseit. Az eljárás lefolytatását a közérdek védelme teszi szükségessé, figyelemmel arra, hogy a UPC magatartása széles fogyasztói kört érint, és jelentős számú piaci jelzés érkezett a GVH-hoz. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint az eljárás lefolytatására biztosított időtartam 6 hónap, amely ? az ügy bonyolultságától függően ? két alkalommal, 6-6 hónappal meghosszabbítható.

Szóljon hozzá!