ZETApress

hírportál

Sötétség Rómában

A Sötétség Rendje1453, Róma. Lucát, a fiatal papnövendéket eretnekséggel vádolja az inkvizíció, amiért útmutatás nélkül olvasta a Bibliát, tiltott könyvekből tanult. Ráadásul születésének körülményeiről is furcsaságokat pletykálnak. Csak úgy úszhatja meg a vádemelést, ha csatlakozik a pápa alá tartozó titkos rendhez, amely a sötétség és a félelem titkait kutatja.

Első küldetése a Lucretili-apátságba vezeti Lucát, ahol rémisztően furcsa dolgok történnek, amióta Isolde, az ifjú apátnő vette át a zárda vezetését. Az apácákat rémálmok és tévképzetek gyötrik, némelyiken megjelennek Krisztus sebei. Amikor az egyikük váratlanul és különös körülmények között meghal, a koporsója fölött összecsapnak az indulatok. A bizonyítékok minden kétséget kizáróan egyvalaki ellen szólnak, de vajon megbízhatóak-e? ? olvashatjuk Philippa Gregory: A Sötétség Rendje című regényében.

A szerző új helyszínt választott legújabb regénye cselekményéhez: a középkori Itália útjait vándor szerzetesek, földesurak, keresztes lovagok, földművesek, apácák, mór rabszolgák és banditák járják. A fiatalabb olvasókat célzó fordulatos történetből nem hiányzik a nyomozás izgalma, a középkor borzongató kalandja és persze a szívdobogtató szerelmi bonyodalom sem ? tudtuk meg Jusztinger Brigittától, az Alexandra Kiadó PR-menedzserétől.

A Kenyában született angol Philippa Gregory neves történészként kezdett történelmi regények írásába. Nemzetközileg ismertté és rendkívül népszerűvé 2001-ben megjelent regényének, A másik Boleyn lánynak köszönhetően vált, mely elnyerte az Év romantikus regénye díjat, és sok millió példányban kelt el szerte a világon. A Cartaphilus Könyvkiadónál megjelent regényei: A vörös királyné (2011.), A másik királynő (2012.), Az állhatatos hercegnő (2013.), A Sötétség Rendje (2014.)

Szóljon hozzá!