ZETApress

hírportál

Több szabadidőt a rendőröknek!

IllusztrációTóth Gábor vezérőrnagy, a BRFK főkapitánya anyagi okokból havi kettőre korlátozta a fővárosi rendőrök túlóráját. Az ok prózai, többre nincsen pénz a testületnél. Az ellenzék most hevesen tiltakozik, mert az intézkedés kapcsán a közbiztonság romlásától tart.

A honatyáknak eszükbe sem jut, hogy a döntésnek inkább örülni kellene. A rendőrök ugyanis eddig sem tagadhatnák meg az elrendelt túlórát, hanem a szabadidejüket kellett feláldozniuk miatta. Az állomány fiatal, szívesebben diszkóztak volna, mégis többletszolgálatba kellett indulniuk. Most erre már nem kötelezhetik őket feletteseik.

Az sem igaz, hogy az állományban csupa csóró dolgozik, akinek a túlórapénz hiányozni fog a megélhetéséhez. Vannak persze, akik többletmunkát is vállalnának, de ők ezt ezután is megtehetik. Igaz, hogy a mellékmunkák engedélyhez kötöttek a testületnél, de egy jól képzett rendőr ezután is talál majd legális munkalehetőséget.

S mi legyen a közbiztonság javításával? Javaslom, hogy ezt létszámemeléssel oldják meg! Ha már a mostani állományt nem túlóráztathatják, a kieső munkaidőre inkább újabb élő erőt alkalmazzanak! Ezzel többen kapnak munkalehetőséget, s a munkavállalók sem lesznek a végsőkig kihajtva, mert a fáradt rendőröktől ? csakúgy, mint bármely más dolgozótól ? 100%-os teljesítmény sosem várható!

Szóljon hozzá!