ZETApress

hírportál

Rongálással védte a környezetet

Elfogták azt a férfit, aki Debrecenben a Nagyerdő övezetében csaknem ötven autót rongált meg; vallomása szerint csak olyan autókat karcolt össze, amelyek szerinte olyan helyen parkoltak, ahol károsították a természeti értékeket ? tudtuk meg a Védegylettől.

Az éjszakai figyelőszolgálatot ellátó nyomozók a Nagyerdő területén szolgálati autójukban ülve vették észre, hogy az általuk keresett férfi, kerékpárjával hirtelen gépkocsijuk mellett terem, s elkezdi karcolni a motorháztetőt. A férfi, észlelve a gépkocsiban a mozgást, megpróbált elmenekülni, de a nyomozók elfogták, és előállították.

A 42 éves büntetlen előéletű debreceni férfi beismerő vallomása során azt mondta, hogy ő figyelmeztetésül jelölte meg azokat az autókat, akik a nagyerdei övezetben, illetve zöld területen parkolnak, hisz a természetet a károsítások ellen védeni kell. Ezért akarta a bokrok között parkoló szolgálati rendőrautót is megjelölni.

A férfit eddig 16 bűncselekménnyel gyanúsították, de beismerő vallomása, illetve a rendelkezésünkre álló bizonyítékok alapján összesen 48 cselekménnyel gyanúsítható az elmúlt három hónapban. A ?természetvédő? férfi kerékpárján járta a várost, többnyire az esti órákban, s ha úgy vélte, hogy egy autó ?rossz helyen? parkol, annak ajtaját vagy motorháztetejét összekarcolta. A férfi jelenleg őrizetben van, a rendőrség a Debreceni Városi Ügyészségnél kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését ? közölte Juhászné Kiss Katalin, a Debreceni Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Szóljon hozzá!