ZETApress

hírportál

Keressük a gyilkost!

Nyomozókat várnak csütörtökön a Duna-parti gyilkosság felderítéséhez. Rejtélyes bűntény történt a pesti Duna-parton. Váli Sándor hídmester egy kis sámliról nézte a vizet, amikor valami végigvágott a tarkóján, és a férfi előtt elsötétült a világ ? tudtuk meg Nagy Szabolcstól.

A hír gyorsan terjed a városban, de senki sem ismeri az igazságot. A gyilkosság felderítéséhez április 12-én kora este krimi-kedvelők segítségét kérik, a megoldásért pedig jutalom jár. Hív a Duna! Az interaktív utcai nyomozós játék kiindulási pontja a belvárosi Erzsébet tér ? Danubius kút.

Duna-partinyomozásra invitálja a játékos kedvű budapestieket és a turistákat április 12-én, csütörtökön kora este a Danube Flow ? Hív a Duna programsorozat szervezői és a Krimiestek.hu. Három-ötfős csapatokat várnak, akiknek ki kell deríteniük, hogy ki, mikor, hol, miért és hogyan tette el láb alól Váli Sándort, a tisztességtelenségben megőszült hídmestert. A krimi-rajongókat csütörtökön este 17:45 és 18:30 között az Erzsébet téri Danubius-kútnál várják a szervezők.

A csapatok ott kapják meg az útvonaltervet azokhoz a pontokhoz, ahol közelebb jutnak a rejtély megoldásához. Az állomásokon különböző feladatokat kell megoldaniuk, amelyek mind-mind segítenek leleplezni a gyilkost. Az egy-másfél órás Duna-parti séta végére a játékosok felgöngyölíthetik a fiktív gyilkosságot, sőt, a legügyesebbek még jutalmat is kaphatnak. A szórakoztató, közösségi nyomozásba bárki kapcsolódhat, a program ingyenes.

A Danube Flow ? Hív a Duna című programsorozat célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. A Duna-menti magyar városok többségének lakói nehezen tudják megközelíteni a folyópartot, ezért minden szempontból elvesztették az élő kapcsolatot a Dunával. A vállalati-civil együttműködésben megvalósuló projekt éppen ezért tavasztól őszig élményeket kíván adni az embereknek.

Az ötletgazdák szeptember 30-ig kulturális, sport, ismeretterjesztő és családi szabadidős programokat szerveznek, hogy az emberek ismét birtokba vegyék a folyó városi szakaszait. A programsorozat március 21-én, a Víz Világnapja előestéjén közösségi fényfestéssel indult a budapesti Szabadság-híd lábánál, majd rá egy hétre filmvetítésen mutatták be a Római-part történetét. A Gyilkosság a Duna-parton című interaktív, utcai nyomozás ennek a sorozatnak az újabb állomása. A kitalált bűntényt és a feladatokat a Mozdulj ki és nyomozz! ? játékkal ismertté vált Krimiestek.hu csapata dolgozta ki, kifejezetten Duna-parti helyszínekre.

Szóljon hozzá!