ZETApress

hírportál

Gázos számlaszám

Jóképű fiatalember csengetett be az egyik ferencvárosi, első emeleti lakásba. A gázfogyasztásukat szeretnénk minimálisra csökkenteni! ? mondta az ajtót nyitó háziasszonynak. ? Olyan szerkezetet szerelünk fel, amely nem engedi meg, hogy túl sok gázt fogyasszanak. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben úgyis minden fillérjükre szükség lehet!

Már nyomult is volna be a lakásba, de a nagytestű házőrző kutya vad morgással rontott elő a háttérből. Gyorsan visszahúzódott, s innentől csak az ajtórésen keresztül folyt a társalgás. Az asszony közben megfigyelte, hogy a sötétruhás fiatalemberre odalenn hosszú fekete hajú társnője vár. Arcát sajnos nem láthatta, mert az udvaron várakozó hölgy gyorsan hátat fordított, nehogy szemkontaktusba kerüljenek.

A fiatalember nem adta fel, tovább erősködött. ? Szeretném felmérni a terepet a munkához! Felírnám a számlaszámukat is, amellyel a banki átutalást intézik ? mondta, holott az asszony nem rendelt meg tőle semmit. ? Férjem csekken szokta feladni a gáz- és vízdíjat ? füllentette ?, idehaza ő intézi az ilyesmit. ? Ha nincs bankszámlájuk, a munka sem érdekel ? mondta a ?szerelő? és elsietett. Nem csak az emeletről, de a házból is távozott, pedig egy igazi vállalkozó a többi lakásban is próbálkozott volna.

Az órák múlva hazaérkező férj rögvest a rendőrséget hívta. ? Jól tette, hogy nem adta meg a számlaszámot az idegennek! ? dicsérte meg az asszonyt az ügyeletes ?, de legközelebb ne várjon a férjére, hanem azonnal telefonáljon! Ha már akkor felhív minket, kiküldjük a járőrt, s előállítjuk a vegyes-párost. Ha máshol is próbálkozik majd, s onnan időben betelefonálnak, előbb-utóbb a fehérgalléros bűnözők is rács mögé kerülnek!

Szóljon hozzá!