ZETApress

hírportál

Bérlakások rendőröknek

Tarlós István főpolgármester és Dr. Pintér Sándor belügyminiszter ma délelőtt 10 órakor átadta az első rendőri szolgálati bérlakást a Ferenc tér 10/A-B épület I. emeletén. A program részeként folyamatosan történik a további lakások átadása a IX. mellett a VIII. XI. XIII. és XIV. kerületben.

A lakást Farkasné Imre Beáta rendőrnő kapta, aki tíz éve szolgál a testületnél. A három gyermekét egyedül nevelő családanya bűnügyi értékelő elemző a BRFK állományában. Az új lakó miniszterétől virágcsokrot, a városvezetőtől lakáskulcsot kapott. Jelen volt az ünnepen Hatala József rendőr altábornagy, az ORFK és Dr. Tóth Tamás rendőr dandártábornok, a BRFK főkapitánya is.

A Fővárosi Önkormányzat a rendőri állomány létszámának növelését azzal kívánja elősegíteni, hogy 120 fővárosi önkormányzati tulajdonban álló, bérbe adandó lakást biztosít a rendőri állomány lakhatási gondjainak enyhítésére akként, hogy az egyszeri bérlőkiválasztás jogát átadta a Belügyminisztérium részére. A lakások bérleti díja havi 5 és 35 ezer forint között mozog. S amíg a Ferencvárosi Közterület-felügyelet helyi lakosokat nem vesz fel soraiba, addig a Rendőrségnél a IX. kerületben is örülnek a helyben lakóknak!

A főpolgármester az avatáson elmondta, hogy a közbiztonság megteremtéséhez és a lakosság biztonságérzetének a növeléséhez szükséges a megfelelő rendőrlétszám. A fővárosban a rendőrség állandó létszámhiánnyal küzd, és nem kapják meg a megfelelő megbecsülést sem. Tarlós István reményét fejezte ki, hogy ezzel az akcióval is aktívan és érzékelhetően elő fogják segíteni a létszámmegtartó képesség javítását, és ennek révén a budapestiek biztonságérzetét is fokozni tudják.

Pintér Sándor köszönetet mondott a lakásokért, és felidézte, hogy közrendet, közbiztonságot ígértek az országnak, ennek megfelelően végzik a jogalkotást és vettek fel 4200 rendőrt. A belügyminiszter jelezte, a fővárosban és a nagyvárosokban probléma a lakáshoz jutás. Ott szeretnének lakhatást biztosítani a rendőröknek, ahol azok szolgálnak, hiszen így ők is érzik a közrend, közbiztonság helyzetét, a lakosság hangulatát is. Elmondta még, hogy az állományon belül mind a fiatalok, mind a középkorúak lakhatását szeretnék biztosítani.

Szóljon hozzá!