ZETApress

hírportál

A Paganini-szerződés

A Paganini-szerződés egy félelmetesen izgalmas bűnügyi regény, ami egyértelműen bizonyítja, hogy Lars Kepler, aki első könyvével, A hipnotizőrrel elsöprő sikert aratott Svédországban és külföldön egyaránt, ereje teljében tért vissza.

Joona Linna bűnügyi felügyelő A hipnotizőr című krimiben a sivár, reménytelen skandináv télben eredt egy elrabolt kisfiú nyomába. Ezúttal az üde stockholmi nyárban kell megoldania élete egyik legnagyobb rejtélyét, és megküzdenie a legveszedelmesebb férfival, akivel valaha összehozta a sors. Hogyan fullad vízbe valaki egy hajó fedélzetén? Miért akasztja fel magát egy kiváló egészségnek örvendő, magas rangú köztisztviselő a csillárra?

Joona Linna ezúttal is bízik a megérzéseiben, de ezeket derekas rendőri munkával alá is támasztja. Nyomokat keres, nézi, hol poros a könyvespolc, törölt e-maileket állít vissza, hogy lassanként összeálljon a történet, ami egyre inkább a svéd fegyverexport körül látszik forogni. De vajon mi rejtegetnivalójuk van a fegyvergyáraknak? És miért bukkan fel lépten-nyomon a rémálom szó? Talán azért, mert vannak szerződések, amiket a halállal sem lehet felmondani…

Ez a szerződés örök érvényű, szinte lehetetlen elutasítani, és a halál sem bonthatja. A Lars Kepler álnéven író sikeres svéd szerzőpáros, Alexandra Coelho Ahndoril és Alexander Ahndoril augusztusban új kötettel jelentkezett. A házaspár első könyve, A hipnotizőr a közelmúlt legsikeresebb skandináv krimijeként vált ismertté. A megjelenése óta eltelt évben több mint félmillió példány kelt el belőle Svédországban, és a könyv már 30 országba eljutott.

A Paganini-szerződés, amely a krimisorozat második darabja, egy félelmetesen izgalmas bűnügyi regény, tele fordulatokkal és titkokkal. A hipnotizőrből már jól ismert Joona Linna bűnügyi felügyelő most egy stockholmi rejtély nyomába ered, hogy megküzdjön a legveszedelmesebb férfival, akivel valaha is találkozott. Egy csendes nyári éjszakán egy hajó fedélzetén holtan találnak egy nőt.

A tüdejében kimutatott sós vízről fulladásra következtetnek, ám ruháján és testén a nedvességnek nyomát sem látják. Vajon mi történhetett? Így kezdődik az akciódús, kalandregény-elemekkel átszőtt krimi, s a rejtélyek egyre szaporodnak. Miért akasztja fel magát a csillárra egy kiváló egészségnek örvendő, magas rangú köztisztviselő? Az ösztönös megérzéseire hallgató Joona Linna nyomokat keres, törölt e-maileket állít vissza, hogy összeálljon a történet, amely mögött a svéd fegyverexportőrök gyanús üzletét sejti.

A regény izgalmas, olykor sokkoló; Lars Kepler gondolatmenete pergő és lebilincselő. Erős emóciójú és határozott jellemvonású szereplők állnak egymással szemben, miközben a nyers erőszaknak egyre több ember esik áldozatául. ? A Paganini-szerződés az elmúlt évek egyik legizgalmasabb krimije ? írta Göteborgs-Posten. A Paganini-szerződés egyszerre igyekszik az akció dús kalandregények és az analitikus krimik rajongóinak kedvében járni. És akik A hipnotizőrben leginkább a borzongást szerették, most sem fognak csalódni ? olvashatjuk a Cartaphilus Könyvkiadó idei Carta Light-sorozatában.

Szóljon hozzá!