ZETApress

hírportál

Online csalások kivédése

E-zsaruk és e-kereskedők az online csalások ellen. ORFK?Allegroup együttműködés a biztonságos e-kereskedelemért. Az Allegroup.hu Kft. átadta a Rendőrségnek azt a segédanyagként is hasznos kézikönyvet, mely az online bűnesetek felderítését és megelőzését segíti.

A kötetet az ország legnagyobb e-kereskedelmi platformjait, köztük a Vaterát és a TeszVeszt tömörítő cégcsoport Biztonsági Csapata a Rendőrség szakmai konzulensének aktív közreműködésével készítette el. A könyv célja, hogy az Allegroup napi gyakorlata alapján megossza az e-térben szerzett tapasztalatait a Rendőrség szakembereivel ? tudtuk meg Beck Mártontól.

Csupor Erik, az Allegroup.hu Kft. ügyvezető igazgatója átadta Dr. Petőfi Attila rendőr-vezérőrnagynak, az ORFK bűnügyi főigazgatójának a Kézikönyv az online piactereken elkövetett visszaélések felderítéséhez című kötetet. A könyv kizárólagosan a Rendőrség részére, belső felhasználásra készült, elektronikus és nyomtatott formában Magyarország összes Rendőrkapitányságán hozzáférhető lesz a nyomozók számára.

A kötetet az ország legnagyobb e-kereskedelmi platformjait tömörítő Allegroup Biztonsági Csapata készítette, melyben az ORFK szakmai konzulense, Dudás Éva rendőr-százados is a segítségükre volt. A kézikönyvben bemutatott módszerek nem csak az Allegroup.hu oldalain alkalmazhatók: hatékonyan segítik a nyomozók munkáját minden, az e-térben elkövetett bűneset felderítésében. A könyvben bemutatott esetek nem egyedi, csak egy e-kereskedelmi oldalra jellemző tipikus jelenségek, ezért az interneten zajló kereskedelem teljes palettájára érvényesek az abban megfogalmazottak.

Az átadón Dr. Petőfi Attila elmondta: ? A felek közötti kooperáció nem most kezdődött: az Allegroup.hu Kft, és fő zászlóshajója, a Vatera évek óta szorosan együttműködik a Rendőrséggel. Meggyőződésem, hogy a hatékony e-biztonság megteremtéséhez a Rendőrség és az e-kereskedelmi piaci szereplők aktív együttműködésére van szükség.

Csupor Erik az átadón hangsúlyozta: piacvezető szereplőként az Allegroup küldetése az e-kereskedelem minél biztonságosabbá tétele, ezért tartják kiemelkedően fontosnak a folyamatos tapasztalatcserét a nyomozó hatósággal. Ugyanakkor a biztonságos e-vásárlás megteremtése nem csak a Rendőrség, hanem a piaci szereplők feladata is, akiknek a felderítés segítése mellett a megelőzésre is nagy hangsúlyt kell fektetniük: ? Az Allegroup Biztonsági Csapata különböző algoritmusok alapján folyamatosan szűri a gyanús ajánlatokat, vásárlókat és eladókat. Emellett rendszeresen tájékoztatjuk felhasználóinkat a biztonságos e-kereskedés szabályairól, hiszen ezek ismeretével, valamint tudatos vásárlói magatartással a visszaélések jelentős része megelőzhető.

Szóljon hozzá!