ZETApress

hírportál

Nápolyi diáksérülés

Mint ismeretes, a múlt héten súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy szegedi egyetemistát, aki Erasmus ösztöndíjjal tanul Nápolyban. ERASMUS programjainkon immáron 13 éve vesznek részt hallgatóink, ez az első ilyen sajnálatos eset ? tudatták az SZTE sajtósai.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a külföldön járt hallgatók nemcsak szakmailag gyarapodnak kinti tartózkodásuk alatt, hanem olyan élményekkel és új barátságokkal is, hogy sokan újabb ösztöndíj-lehetőséget keresnek. Ebben a tanévben ERASMUS tanulmányi ösztöndíjban 241, míg külföldi szakmai gyakorlaton 55 hallgatónk vesz reszt 110 egyetemen 24 országban, 99 városban.

Az egyetem kiutazásuk előtt felkészíti a hallgatókat arra, mit kell tenniük, ha bármilyen nehézséggel találják szemben magukat külföldön. Hallgatóinkat arra kérjük, hogy ha bármilyen problémájuk adódik, azt azonnal jelezzék a SZTE Nemzetközi Mobilitási Irodájának (NMI) és a fogadóegyetem nemzetközi ügyekkel foglalkozó munkatársainak is. Minden kérés, probléma jelzése esetén azonnal kapcsolatba lépünk a partnereinkkel, ahogyan ez esetben is történt, hogy hallgatóink a szükséges segítséget mielőbb megkaphassák.

Amikor értesültünk arról, hogy a Nápolyban tartózkodó hallgatónk megsérült, azonnal felvettük a kapcsolatot a fogadó Federico II Egyetemmel. Pál József Nemzetközi és Közkapcsolati rektor-helyettes telefonon beszélt Massimo Marrelli rektorral, a NMI pedig állandó, napi kapcsolatban van a nápolyi egyetem külügyi munkatársaival. A Federico II Egyetem nemcsak rendkívül segítőkész, hanem anyagi áldozatot is vállal hallgatónk érdekében: fedezik a hallgató édesapjának kint-tartózkodását, és a hallgató hazautazásának költségét is vállalják. A SZTE Gazdaságtudományi Kar dékánja a fiatalember édesapjával tartja a kapcsolatot, így a hallgató egészségi állapotáról folyamatosan friss információkkal rendelkezünk, arról azonban a szülők kérésére nem adhatunk felvilágosítást. A hallgatóval történteket az olasz rendőrség vizsgálja.

Szóljon hozzá!