ZETApress

hírportál

Leszállt a potyautas

Az ellenőr nem dobhatja le a potyautast, írtuk meg pár nappal ezelőtt. Akadt közülük, aki megvédte magát, s ehhez még pofont sem kellett adnia. Olvasónk egy ilyen helyzetről számolt be nekünk.

Helyközi autóbusszal utaztam ? kezdődik a levél ?, s a felszálló ellenőrök kérték jegyeinket, bérleteinket. A többségnél volt is ilyen, hiszen a gépkocsivezetőnek is ellenőriznie kellett a felszállókat. Egyik utastársunknak mégis sikerült fellógnia valahogy, s a középső ajtó közelében üldögélt.

Az ellenőr udvariasan hozzálépett, de csak nagyhangú elutasítást kapott. ? Ki vagy te? Mit képzelsz magadról? Hagyj engem békén! Nem szállok le, s az igazolványomat sem adom át! ? kiabált a potyautas. Józan volt, mégis elveszítette önkontrollját. Azt hitte, mindent megtehet.

Az ellenőr megőrizte nyugalmát. Előre ballagott a vezetőhöz, megállíttatta a buszt, s közölte a hőbörgővel, hogy addig nem mennek tovább, amíg le nem száll. Mivel lakott területen voltak, ezt meg is tehették. A sofőr kinyitotta az ajtót, és türelmesen várt.

Majd mindjárt te szállsz le! Ha nem indulsz el, én doblak ki! ? kiabált az utas, s megindult az ellenőr felé. Vesztére, mert nem tudta, hogy kivel áll szemben. Az ellenőr ugyanis régóta kung-fuzott, megtanulta megvédeni magát. Mosolyogva várta ki a támadást. Amikor a potyautas nekiugrott, csinált egy testcselt, s a hőbörgőt saját lendületével segítette le a járműről. Jókorát huppant a járdán, de megérdemelte! Mindjárt csendbe lett.

A sofőr és az ellenőr együtt szálltak ki, s kérdezték a ?volt? utast, hogy kér-e orvosi segítséget? Nem akarták cserbenhagyni, mert ez mégis büntetendő. Az eddigi nagylegény erre nem tartott igényt. Gyorsan ? már amennyire ezután tudott sietni ? eloldalgott, még anyázni is elfelejtett. A busz az ellenőrrel továbbindult. Remélem, hogy műszak után beleírták a jelentésbe, hogy az utas önként szállt le! Ehhez hazudniuk sem kellett, mert a hőbörgő tényleg repült lefelé! ? fejeződik be olvasónk története.

Szóljon hozzá!