ZETApress

hírportál

Adatgyűjtés ellenőrzéshez

Félek, hogy a munkáltató visszaél személyes adatainkkal. Az álláshirdetéskor nem csak a személyi igazolványunkat és lakcímkártyánkat, hanem az adó- és TAJ-kártyánkat és jogosítványunkat is lefénymásolták, valamint a kocsink típusát és rendszámát, meg a bankszámlaszámunkat is felírták. Ezzel szemben ők semmit sem mondtak el magukról ? panaszolta egy kedves olvasónk.

Az újsághirdetésben Pest megyei ellenőri munkára kerestek érettségizett embereket, nem a BKV járműveire. Csak egy mobilszám volt megadva, s a Margit körút 1. alatti címet és a 13-as kaputelefonszámot is csak telefonon közölték. Ennél többet csak személyesen voltak hajlandók elárulni munkanapokon, délelőtt 9 és délután 3 óra között.

Az első emeleti irodában a recepciós hölgy egy adatlapot tolt elénk, folytatódik a levél. Arra is kíváncsiak voltak benne, hogy milyen újságot járatunk, melyik tévécsatornát nézzük, mi a kedvenc könyvünk, filmünk és tévéműsorunk? Politizálunk-e vajon, szerettük-e, vagy utáltuk a főnökünket, mikor és miért hagytuk ott utolsó munkahelyünket? Meg sem fordult a fejükben, hogy esetleg még dolgozhatunk valahol. Ők csak a munkanélkülieket várták.

A lap kitöltése után kérte el a hölgy az iratainkat, készítette el a fénymásolatokat. Holnap majd telefonon behívják Önöket egy későbbi csoportos beszélgetésre, ahol feltehetik kérdéseiket, mondta, s ezzel lezártnak tekintette a beszélgetést. Sem a leendő munkáról, sem a munkaadók személyéről nem árult el részleteket, bár addigra már kiderült, hogy a Volánbusz járműveit kell ellenőrizni. Később megtudtam, hogy a Szentinel Kft. fenn van az Interneten, s az ellenőrzés mellett vagyonvédelemmel is foglalkoznak.

Telefonon aztán a szerencsésebbek időpontot kaptak egy teszt kitöltésére, nekem viszont a személy- és vagyonőri igazolványom, kamarai tagságom ellenére ennyi lehetőséget sem adtak. Indok nem volt, hiába is kérdeztem. Igaz, mások sem hívnak be sajnos minden jelentkezőt. Kérdés, hogy ehhez miért volt szükség az adó- és TAJ-számunk, meg a bankszámlaszámunk előzetes begyűjtésére? ? fejeződik be olvasónk panasza.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Látnok a felvételen

Szóljon hozzá!