ZETApress

hírportál

Otthon volt az államtitkár

Egy tilosban parkoló autó fotója kering az Interneten, látható a tévéképernyőkön, s az újságok címlapjain. Gazdája Kondorosi Ferenc, az IRM korábbi államtitkára. A kép azt sugallja, hogy nálunk egy hatalmon lévő személy bármit megtehet, rá nem vonatkoznak törvényeink. Később a helyszín is kiderül: a tulajdonos lakása előtti útszakasz. Az autó gazdája tehát otthon tartózkodott, nem járt a ?tilosban?.

A múltkor Demszky Gábor kocsijáról is megjelent egy fotó, s a rendszám azon is látható volt. Ő is elkövetett akkor egy közlekedési kihágást, s a média ezt is címoldalon tálalta. Ő sem vitatkozott, szó nélkül kifizette a büntetést. Még emlékszünk pár évvel ezelőtti Nógrád megyei kalandjára is, amikor lejárt orvosival vezette kocsiját. Akkor is címlap sztori lett a dologból, pedig a rendőri intézkedésnél nem állt ott a média. Mégis informálta őket valaki, pedig a szabálysértési hatóságnál szolgálati titokként kellett volna kezelni az esetet.

Sok-sok más fotón további autókat láthatunk. Ezek is szabálytalankodnak. Elfoglalják a mozgássérültek parkolóhelyeit, a buszsávokat, a parkok zöld területeit. Vannak köztük szabálytalanul előzők, tehát szándékos veszélyeztetők is. Igaz, az ő rendszámuk nem látható. Személyiségi okokból le kellett takarni azokat a nyilvánosságra hozott felvételeken.

Törvényeink sajnos a bűnözőket és a szabálysértőket védik. Más a helyzet, ha államtitkár, főpolgármester, vagy más politikai szereplő az illető. Őket egy apró hibáért is lehet nyilvánosan pocskondiázni, beléjük lehet rúgni, s nekik ezt mosolyogva tűrni kell. Ők nem kérhetnek jogorvoslatot képük, hangjuk, rendszámuk bemutatásáért, míg az átlagpolgár ilyenkor már ügyvédért kiálthat, személyiségi jogi pert indíthat, és tetemes kártérítést követelhet a sajtótól. Tényleg nem vagyunk egyformák, bárki beláthatja!

Szóljon hozzá!