ZETApress

hírportál

Rendőrhalál az éjszakában

Meghalt egy rendőr éjszaka Esztergomban. Egy ittasan garázdálkodó 53 éves férfit kellett volna megfékeznie, de a szép szó nem használt. Az édesanyját is terrorizáló férfi az illegálisan magánál tartott fegyverrel mellbe lőtte az intézkedő egyenruhást.

A rendőrség most valószínűleg bekeményít. Bizonyára elrendelik a golyóálló mellény használatát, mely most is ott lapult a járőr-kocsiban. Közúti ellenőrzéseknél kiszállítják majd a gépjárművek vezetőit és utasait, a kezeiket jól láthatóan kell maguk előtt tartaniuk. Azután majd mindenki rendőrterrorról beszél.

A rendőröket saját magukon kívül miniszterüknek kell megvédeni, s ez már Draskovits Tibor feladata lesz. Épp tegnap este szivárogtatták ki, hogy Takács Albertnek mennie kell, s ma a kormányfő is bejelentette a változást. A tudós miniszter helyett most egy keménykezű politikus jön.

A rendőrök elleni támadások egyébként elszaporodtak az utóbbi időben, s itt most nem csak a fegyveres elkövetésre gondolok. Divat lett a rendőrök fényképezése mobiltelefonokkal, s a képekre a sajtó biztos vevő. A bulvárlapokban rendszeresen találkozunk szabálytalankodó zsaruk fotóival, s a főkapitány meg is fenyíti mindnyájukat a zéró tolerancia értelmében. Eszébe sem jut, hogy neki inkább védenie kéne beosztottját ahelyett, hogy rúgna rajta egyet. Már régen ki kellett volna csavarni a rendőrre fogott fényképezőgépet az alkalmi fotóriporterek kezéből, s akkor már a pisztolyt sem mernék elővenni a hőzöngő nagyfiúk!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Folytatódik a fotózgatás

Szóljon hozzá!