ZETApress

hírportál

Lebuktak a kisrendőrök

Hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel gyanúsítanak két rendőrt a fővárosban. Bűnük az volt, hogy egy szabálytalankodó autóst hétszázezer forint kenőpénz fejében útjára engedtek az Alagútnál. A korrupt zsarukat őrizetbe vették, és állásukból felfüggesztették. Azóta is a hűvösön csücsülnek.

S hogy mi okozta lebukásukat? Véletlenül egy olyan drogfutárt igazoltattak Budán, akit a nyomozók a nyugati határszéltől követtek. A kábítószeres zsaruk azért nem állították meg az autót, hogy elvezesse őket a címzettig. Ez végül meg is történt, a futárt az alföldi címen vették őrizetbe. A többi már a vizsgálótisztek ügyességén múlik.

A fővárosi járőrök is észrevették a kocsiban a narkót, ezért kértek olyan sokat a futártól. Pechükre a kísérő kocsi nem tűnt fel nekik, a nyomozók jól álcázták magukat. Átvették a futártól a pénzt ? nem veszélyeztetve ezzel az akció sikerét! ?, aki már vezette is tovább a nyomozókat a célállomásra.

Most nézzük meg, mi van akkor, ha a közlekedésiek becsületesek. Előállítják a futárt, beviszik a droggal együtt a rendőrségre, így már eleve nem tud továbbmenni az Alföldre. A nyomozók munkája ezzel odaveszhet, hiszen a lebukott futár már nem vezeti őket tovább. A szervezet felszámolása így jóval nehezebbé válik. A két megvesztegetett rendőr így tulajdonképpen kollégáinak segített azzal, hogy szemet hunyt a kocsiban talált narkó felett, s hagyta a futárt továbbmenni. Most mégis ők kerültek börtönbe korrupció vádjával, s lehet, hogy csak évek múltán kerülnek ki onnan.

Az üldözést végző nyomozók talán figyelmeztethették volna a két megtévedt kollégát arra, hogy egy követett futárral szemben intézkedett. Elrendezhették volna a dolgot úgy, hogy a közlekedésiek operatív okokból engedték el a futárt, azért kértek olyan sok pénzt, hogy nehogy gyanút fogjon, s az esetet rögvest jelenteni akarták. Persze ezzel a nyomozók is könnyen gyanúba keveredtek volna, pedig megvesztegetett kollégáik tulajdonképp az ő munkájukat ? a kábítószer-terjesztő hálózat felszámolását ? segítették. Rajtuk vajon most ki fog segíteni?

Szóljon hozzá!