ZETApress

hírportál

Rendet a focipályán

Egy csapat érdeke fontosabb, mint a szurkolók biztonsága ? mondta Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője. Az elmúlt hetek néhány labdarúgó-mérkőzésén, többek között az Újpest?Ferencváros rangadón újabb súlyos rendbontások történtek. A kormány azonban a több stadion biztonságát jelentő beléptető rendszer kiépítése helyett az adófizetők pénzéből stadiont építtetne Debrecenben.

A helyzetet súlyosbítja, hogy bár a szocialista vezetésű kormányok az elmúlt választási ciklusban a sportrendezvények biztonságának feltételeit garantáló jogi szabályozást a Fidesz ellenszavazatai ellenére is megteremtették, sokszor a sportrendezvények szervezői, illetve a rendőrség sem alkalmazza azokat. Javasoljuk Pintér Sándornak, hogy ha Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ? ígérete ellenére ? nem is sikerült áttörést elérnie a közbiztonság frontján, legalább a labdarúgó stadionok lelátóin tegyen rendet két hét alatt, ugyanis minden lehetősége megvan rá.

A tegnapi nap meghatározó sporthíre az volt, hogy a kormány az adófizetők pénzéből már három minisztériummal tervezteti a debreceni stadion-beruházást. Érthető a buzgóság, hiszen Kósa Lajos már lassan évtizedes ígérgetését a stadionnal kapcsolatban sokan kezdik megunni az ottani választók közül. Mégis, a kormány talán elgondolkodhatna azon, hogy ebben a helyzetben ne Kósa ?megoldom a devizahitelesek általam okozott problémáit? Lajos helyett fizessen ki milliárdokat, hanem, ha valóban szán forrást stadionokra, akkor támogassa, hogy a kiemelt mérkőzéseknek otthont adó létesítményekben eleget tudjanak tenni a jogszabályokban előírtaknak, és építsék ki a megfelelő beléptető rendszereket.

Ezzel a lépéssel legalább húsz csapaton és több, mint egy tucat város közbiztonságán is segíthetnének, persze, csak ha Pintér ?két hét alatt rendet tettem Borsodban? Sándor képes az előző országgyűlés által alkotott törvényeket betartatni ? mondta a szocialista képviselő.

Szóljon hozzá!