ZETApress

hírportál

Rendőreink vonatokon

A RAILPOL 24 órás akciójában 730 vasútállomást és 650 vonatot ellenőriztek. A Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete koordinálásával fokozott vasútbiztonsági ellenőrzést tartott a rendőrség január 23-án 07 órától 24-én 07 óráig – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

A nemzetközi művelet részeként közel ezer rendőr és 160 társszervi munkatárs – szolgálati kutyákat is bevetve – ellenőrizte a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat, valamint a pályaudvarokat. Az akció célja elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés volt, a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére.

A rendőrök kedd reggeltől szerda reggelig ellenőrizték a magyar és nemzetközi személyszállító vonatokat, az utasok poggyászait és a pályaudvarokon található csomagmegőrzőket. Az egynapos nemzetközi művelet során 730 vasútállomást és 650 vonatot ellenőriztek, közel hárommillió forint helyszíni- és közel egymillió forint közigazgatási bírságot szabtak ki, 55 esetben tettek feljelentést szabálysértés miatt és 16 körözött személyt is elfogtak.

Szóljon hozzá!