ZETApress

hírportál

Körözött a villamosnál

A 4-es és a 6-os villamos vonalán is ellenőrzést tartottak a zsaruk a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködése keretében. Két körözött férfit fel is fogtak – tudatták sajtósaik.

A Budapesti Közlekedési Központ a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai partnerség keretében rendszeres ellenőrzéseket tart a közösségi közlekedési eszközökön az utasok biztonsága érdekében. Augusztus 31-én szerdán a 4-es és a 6-os villamost, a megállóhelyeket és azok környékét ellenőrizték.

Az akció során a rendőrök a villamoson jogsértést nem tapasztaltak, azonban a megállók környékén elfogtak két férfit, akiket köröztek. Egyikük a részére kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg, a másikat pedig törvényszéki meghallgatás miatt keresték. Két férfit feljelentettek közterületi alkoholfogyasztásért, egy szabálytalan gyalogossal szemben helyszíni bírságot szabtak ki, egy esetben pedig valakihez mentőt kellett hívniuk.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A járatokat, megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzik a rendőrök. Hasonló ellenőrzésekre tehát a továbbiakban is számíthatnak a BKK ügyfelei.

Szóljon hozzá!