ZETApress

hírportál

Pszichiáter börtönben

Gyermekpornó miatt csukták le az ismert pszichiátert. Tony Tsitos, a 88 éves Virginia-i pszichiáter ellen azért adtak ki országos körözést, mert a floridai St. Johns megyei Seriff irodájának egyik nyomozója egy házkutatás során több ezer, gyermekeket ábrázoló, szexuális tartalmú képet talált a férfi számítógépén és egyéb eszközein.

A házkutatásra azután került sor, hogy a nyomozó sikeresen visszakövette az internetes letöltéseket egészen a férfi házáig, majd beszerzett egy házkutatási parancsot. A pszichiáter házában lefoglalt elektronikus eszközökön több ezer olyan képet találtak a kivizsgálás során, amelyeken még 1 éves korú gyermekek is szerepeltek különféle szexuális visszaéléseket ábrázolva – derült ki a Seriff iroda közleményéből. Amikor Tsitos-nak tudomására jutott, hogy az egész országban körözik őt, önként adta fel magát Dél-Floridában, majd a Broward megyei börtönbe került.

A pszichiáter ellen 15 rendbeli gyermekpornográfia-birtoklás miatt emeltek vádat múlt csütörtökön. A nyugdíjas korú férfiról, aki 50 éven át gyermek- és felnőtt pszichiáterként praktizált, emellett férj, apa és nagyapa, aligha feltételezte bárki is, hogy pedofil fotók ezreit gyűjtögeti a számítógépén. Tsitos egyébként a ’70-es években hírnevet szerzett egy korábban folytatott, többszörös személyiségzavarban szenvedő női páciensének kezelésével. Az eset inspirációul szolgált az Eve három arca (The Three Faces of Eve) című, Oscar-díjat nyert filmhez – tudatta az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány.

Szóljon hozzá!