ZETApress

hírportál

Visszaélnek az E.ON nevével

Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi áramszámlá(ka)t állítottuk ki Önnek, amelye(ke)t Online ügyfélszolgálatunkon, a megadott oldalon gyorsan és biztonságosan befizethet – küldte egy szélhámos szombat reggel a levelet egy ismeretlen emailcímről, amit aztán vasárnap estig még hatszor megismételt.

Amennyiben számlái nyomtatással készülnek és kézbesítésük postai úton történik, tájékoztatjuk, hogy az eloállítás és kézbesítés átlagos ideje összesen 5-7 nap. A számlái kézhezvételéig szíves türelmét kérjük. Ha jelen levelünket követo egy héten belül nem kapta meg számláit, számla másolatot és készpénz-átutalási megbízást (postai csekket) a Számlaügyintézés / Számlák megjelenítése menüben igényelhet. Az elszámolási időszak kezdete: 2020.10.31. Fizetési határidő 2020.11.15.

Fizesse ki számláját az alábbi gombra kattintva – folytatódott a förmedvény, melyet természetesen sosem fogom megtenni. Egyrészt mert az ezer forint körüli összegnél mindig többet fizetek, másrészt meg egy idegennek – aki még helyesen írni sem tud! – miért fizetnék bármennyit is és miért adnám meg neki a banki adataimat. Ha megtenném, ha odakattintanék, átvenné az irányítást a bankszámlám felett, s rögvest nullára csupaszítaná a bankbetétemet.

Ezek a szélhámosok már tavasszal is többször próbálkoztak nálam hasonló szöveggel, sikertelenül. Sajnos nagyon kitartóak. Gondolom, sokunkat megkeresnek hasonló javaslattal. Remélem, senki sem dől be nekik, és az Adatvédelmi Hatóság mielőbb elveszi a kedvüket a szélhámoskodástól! Helyesírásukból – pontosabban helytelen írásukból! – külföldi elkövetőt vélelmezek.

Szóljon hozzá!