ZETApress

hírportál

Régi trükk, ne dőljön be!

Újra a régi álcsatornás trükkel próbálkoznak csalók a fővárosban. Hívatlanul toppannak be, a Fővárosi Csatornázási Művekre hivatkoznak és készpénzt kérnek – tudatta Bátori Marianna, az FCSM kommunikációs vezetője.

Az elmúlt napokban több lakossági bejelentés is érkezett a Fővárosi Csatornázási Művek éjjel-nappal hívható Központi Ügyeletére, hogy meggyőződjenek arról, valóban a közszolgáltató társaság megbízásából állítanak be hozzájuk váratlanul pénzért csatornát tisztítani vagy dugulást elhárítani. Azok, akik időben telefonáltak, még az előtt, hogy az orruk alá dugott készpénz-fizetésre kötelező megrendelő nyomtatványt aláírták volna, szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen így kiderült számukra, hogy szó sincs arról, hogy az FCSM megbízásából vállalkozások házaljanak csatornatisztítási ajánlattal.

A társaság óvatosságra inti a lakosokat. Ha nem hívtak az otthonukba, vagy a munkahelyükre csatornatisztítás miatt szakembereket, akkor mindenképpen legyenek gyanúsak a váratlanul betoppanó, az FCSM-re hivatkozó és azonnal intézkedni akaró csalók. Ne tévesszen meg senkit a munkaruha, sőt az álcázáshoz használt neon sárga jól láthatósági mellény sem. Sok esetben ezek nem egységes, emblémázott és feliratozott ruhaneműk, ahogy a járművük sem, amivel érkeznek. Legfőképpen pedig semmiképpen ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatványt, addig amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez.

A Fővárosi Csatornázási Művek hangsúlyozza, hogy saját dolgozóik kizárólag a főváros több mint 6 ezer kilométeres közcsatorna-rendszerét üzemeltetik. Az emblémával ellátott, kulturált és egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem kérnek készpénzt. Az FCSM kéri, ha gyanús emberek az FCSM-re hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni, akkor érdeklődjenek a társaság 06-80-455-000 telefonszámú, éjjel-nappal díjmentesen hívható Központi Ügyeletén.

Szóljon hozzá!