ZETApress

hírportál

Adathalász támadások

Kifinomult adathalász-támadáskísérlet történt az MKB Bank ügyfelei ellen. Az MKB Bank működésének alapeleme – a kényelmes és minőségi szolgáltatások minél egyszerűbb biztosítása mellett – a biztonság garantálása. Ügyfeleink biztonsága érdekében rendszeres tájékoztatást nyújtunk az adathalász-támadások jellegéről, tapasztalatairól.

Sajnálatos módon az elmúlt időszakban ismét növekszik az adathalász-kísérletek száma. Megjelent egy, a korábbiaknál jóval kifinomultabb eszközökkel kivitelezett, emailben megvalósuló támadás. A csalók ebben az esetben is az MKB Bank nevével visszaélve küldenek adategyeztetésre felhívó emailt, mely levél tartalma nyelvtanilag helyes, megfelelő magyarsággal fogalmazott. Előzőek miatt ez az email – ellentétben a korábban jellemző nyelvtanilag helytelen, helyesírási hibákat tartalmazó levelekkel – nem ad egyből gyanúra okot.

Az adathalász emailben található linken keresztül a csalók immár nemcsak az Ügyfelek netbanki belépőkódjait, hanem kártyaszámukat és elérhetőségüket (emailcím, telefonszám) is kérik. Az adathalász emailben szereplő telefonszám nem köthető az MKB Bankhoz.

Kérjük, amennyiben bármely MKB Bank Ügyfél ilyen tartalmú e-mailt kap, semmiképpen ne kattintson a linkre, adatait ne adja meg, és azonnal törölje az emailt! Abban az esetben, ha mégis megadta adatait, haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot az MKB Bankkal. 24 órán át elérhető telefonszámunk lakossági ügyfeleknek: 06-80-333-660; vállalati ügyfeleknek: 06-80-333-770; külföldről: +36-1373-3333.

Adataink biztonságának védelme közös érdekünk, mindez állandó körültekintést és folyamatos elővigyázatosságot igényel. Ismételten felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy az MKB Bank nem kér ügyfeleitől személyes és banki adatokat sem telefonon, sem emailen keresztül! Az MKB Bank a weboldalon foglalja össze az eddig ismert csalásokkal kapcsolatos tudnivalókat, elkerülésükre vonatkozó javaslatokat. Ön is fogadja meg ezeket a javaslatokat! – kéri Manger Eszter, Kommunikáció.

Szóljon hozzá!