ZETApress

hírportál

Jutalom a sérült rendőröknek

Önöknek és kollégáiknak köszönhetjük, hogy köztörvényes bűnözők nem tudták átvenni ideiglenesen sem a hatalmat a város felett, mondta Demszky Gábor ma délelőtt, amikor fejenként százezer forintos jutalmat adott át hét rendőrnek ? köztük egy őrmesternőnek ?, akik a március 15-i zavargásokban sérültek meg.

A Városháza Tanácstermében az ünnepség szűk körben zajlott. Az ajtóban posztoló szigorú biztonsági őr meghívót is kért, de amikor megtudta, hogy újságírók vagyunk, már a sajtóigazolványunkra sem volt kíváncsi. Elmondta, hogy ő is dolgozott a nemzeti ünnepen. Igaz nem az épületet védte, hanem autóbuszt vezetett. Nem árulta el, hogy melyik vonalon, de arra is voltak bőven tüntetők. Az ő buszát nem akarták eltéríteni. Robosztus alkatát, határozott fellépését látva ezt meg is tudom érteni.

S hogy kik voltak a megjutalmazott rendőrök? Békés Attila alezredes, Kertész József, Matyi István és Szabó Gyula főtörzsőrmesterek, Molnár Krisztián törzsőrmester, valamint Anda Márk és Szarka Kovács Andrea őrmesterek. Főtiszt is volt a sérültek közt? ? kapták fel többen a fejüket a jutalmak átadásakor, pedig kár volt csodálkozniuk. A jó parancsnok sosem azt mondja embereinek, hogy előre, hanem azt, hogy utánam!

Szóljon hozzá!