ZETApress

hírportál

Nagydíjak a Parlamentben

evopro Csoport a NagydíjjalA Magyar Innovációs Nagydíjat ma adták át az Országházban. A 2015. évi Magyar Innovációs Nagydíj mellett további hat innovációs díjat adtak át a Felsőházi teremben. A bírálók elsősorban a gazdasági mutatók 2015-ben, a hasznosítás során elért többleteredmény vagy többlet-árbevétel alapján választották ki a legnagyobb jelentőségű sikeres innovációkat.

A 2015. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az evopro Csoporthoz tartozó két magyar közepes vállalkozás kapta. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság elnöke az NKFI Hivatal elnöke volt. A díjátadási ünnepség résztvevőit először Kövér László házelnök köszöntötte. Ezt követően Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke mondta el ünnepi köszöntőjét. A bírálóbizottság munkájáról Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke adott tájékoztatást.

A 2015. Évi Innovációs Nagydíjban az Evopro Innovation Kft. és az Evopro systems engineering Kft. részesült, az eRDM dinamikus vasúti terhelésmérő és diagnosztikai rendszerért. A cég új, szabadalommal védett módszere az ország egész területén elérhető világszínvonalú fejlesztés eredménye, és jelentős többletbevételt, ill. többlet nyereséget eredményezett a fejlesztő és gyártó cégek részére. A díjat Kövér László és Pálinkás József adta át dr. Szepessy Zsolt Szabolcs és Bodnár Balázs ügyvezetőknek, valamint Mészáros Csaba elnök-tulajdonosnak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2015. évi Ipari Innovációs Díjában az Aluinvent Zrt. részesült az alumíniumhab gyártástechnológiájának kifejlesztéséért és az alumíniumhab termékek piacosításáért. A Földművelésügyi Minisztérium 2015. évi Agrár Innovációs Díjában az Univer Product Termelő és Kereskedelmi Zrt. részesült a csípős fűszerpaprika nemesítési programjáért. A Földművelésügyi Minisztérium 2015. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban az Aquaprofit Zrt. részesült az arzén tartalmú vizek tisztítására, több lépcsős előoxidációval és ózonos oxidáció segítségével, kidolgozott eljárásért és berendezésért.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. évi Innovációs Díjában a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. részesült a komplex vészhelyzeti kommunikációs rendszerért. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2015. évi Innovációs Díjában a DAK Acélszerkezeti Kft. részesült a biztonságos acél közúti visszatartó rendszer megalkotásáért. A Magyar Innovációs Szövetség 2015. évi startup innovációs díjában a CryptTalk startup vállalkozás részesült jelenleg a világon egyedül álló hívástitkosító szolgáltatásért. A díjat Pálinkás József és Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke, az Innovációs Nagydíj pályázat szervező-bizottságának elnöke adta át.

A bírálóbizottság által kiemelt elismerésben részesített innovációs teljesítmények: WebDP ? Gyors és flexibilis banki alkalmazásfejlesztés a költséghatékonyság érdekében. Megvalósító: ApPello Tanácsadó és Szolgáltató Kft. (Budapest); ENWT technológia. Megvalósító: VízTEC Víztechnológiai Zrt, EMVIR Nonprofit Kft, Eötvös József Főiskola (Baja); Koextrúziós eljárással történő alginátbevonat. Megvalósító: PICK Szeged Zrt. (Szeged). A díjátadó a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap fő támogatásával valósult meg.

Szóljon hozzá!