ZETApress

hírportál

Bajnai megnevezte államtitkárait

Bajnai Gordon miniszterelnök ma megküldi javaslatát az államfőnek a minisztériumok államtitkárainak kinevezésére. A kormányfő a tárcák mellett a MEH még ki nem nevezett államtitkárainak személyére is javaslatot tesz. A miniszterelnök elvárása, hogy az államtitkárok a parlamenti munkában és a parlamenti együttműködésben is támogassák minisztereiket.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkári posztjára ismét Vojnik Máriát jelöli a miniszterelnök, az FVM államtitkári tisztségét pedig továbbra is Gőgös Zoltán fogja betölteni. A HM államtitkára marad Vadai Ágnes és nem lesz változás az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál sem: változatlan feladatmegosztás mellett itt továbbra is Juhász Gábor és Avarkeszi Dezső látja majd el az államtitkári feladatokat. Kling István lesz a KVM államtitkára, Oláh Lajos, a tárca korábbi államtitkára pedig a KHEM államtitkáraként folytatja majd tevékenységét.

A Külügyminisztérium államtitkárának Szabó Vilmost javasolja a kormányfő, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban pedig továbbra is a tárca két korábbi államtitkára, Burány Sándor és Varju László tölti majd be ezeket a tisztségeket. Az Oktatási és Kulturális Minisztériumban egy államtitkár marad, Arató Gergely. Az önkormányzati tárca államtitkára marad Jauernik István. A PM új államtitkára Katona Tamás, a Magyar Államkincstár elnöke lesz, aki már korábban is betöltötte ezt posztot a tárcánál. Nem lesz változás a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban, ahol továbbra is Korózs Lajos és Simon Gábor tölti majd be az államtitkári posztot.

A Miniszterelnöki Hivatalban Ujhelyi István és Iváncsik Imre kinevezésére tesz javaslatot a köztársasági elnöknek a kormányfő. Ujhelyi István a MEH általános államtitkáraként látja el munkáját, Iváncsik Imre pedig továbbra is a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter tevékenységében közreműködő államtitkár lesz. A MEH további négy államtitkárának kinevezésére már a múlt héten sor került ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!