ZETApress

hírportál

Kinevezték az államtitkárokat

A szombati miniszteri kinevezéseket követően Sólyom László a Sándor-palotában a miniszterelnök javaslatára ? a nagy létszám miatt két részletben 3 és 4 órakor ?, államtitkárokat nevezett ki.

Az első órában a Belügyminisztérium államtitkárává nevezte ki Kontrát Károlyt, és Tállai Andrást, közigazgatási államtitkárává Felkai Lászlót. A Honvédelmi Minisztérium államtitkárává nevezte ki Simicskó Istvánt, közigazgatási államtitkárává Fodor Lajost. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárává nevezte ki Balog Zoltánt, Kovács Zoltánt, Répássy Róbert, Rétvári Bencét, Szabó Erikát és Szászfalvi Lászlót, közigazgatási államtitkárává Gál András Leventét.

A Külügyminisztérium államtitkárává nevezte ki Németh Zsoltit, közigazgatási államtitkárává Bába Ivánt. A Miniszterelnökség államtitkárává nevezte ki Varga Mihályt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárává Becsey Zsoltit, Bencsik Jánost, Cséfalvay Zoltánt, Czomba Sándort, Kármán Andrást és Naszvadi Györgyöt, közigazgatási államtitkárává Nagy Rózát.

4 órakor az államfő a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkárává nevezte ki Czene Attilát, Halász Jánost, Hoffmann Rózsát, Soltész Miklóst, Szócska Miklóst és Szőcs Gézát, közigazgatási államtitkárává Jávor Andrást. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárává nevezte ki Fónagy Jánost, Halasi Tibort, Hegmanné Nemes Sárát, Molnár Ágnest, Nyitrai Zsoltit és Völner Pált, közigazgatási államtitkárává Vízkelety Mariannt.

Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárává nevezte ki Ángyán Józsefet, Czerván Györgyöt, Illés Zoltánt, Kardeván Endrét és V. Németh Zsoltit, közigazgatási államtitkárává Farkas Imrét.

Változás történt Európai uniós képviselőink körében is. Schmitt Pál (Fidesz) és Balczó Zoltán (Jobbik) helyét Pelczné Gál Ildikó és Kovács Béla foglalja el Brüsszelben. Mivel Pelczné országgyűlési képviselői mandátumáról lemond, helyére rövidesen más ülhet az Országházban.

Szóljon hozzá!