ZETApress

hírportál

Elmaradó díjátadó

Az Országházba tervezett Magyar Innovációs Nagydíj ünnepség elmarad. Az elismert innovációs teljesítményeket részletesen, a tervezett díjkiosztó március 27-ei napján sajtóközleményben, illetve a Magyar Innovációs Hírlevelében hozzuk nyilvánosságra – tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója.

A Magyar Innovációs Nagydíj Bírálóbizottsága az NKFIH elnökének vezetésével 46 jelentkező társaság közül választotta ki a 2019. évi innovációs nagydíjas társaságot, valamint további hét innovációs díjat ítélt oda. Az Felsőházi-terembe március 27-re tervezett ünnepség azonban elmarad, tekintettel a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetre. Az elismert társaságokat a díjátadás tervezett napján, március 27-én jelentjük be.

A 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra 46 vállalat, ill. társaság jelentkezett. A 23 fős zsűri, melyet az innovációs és technológiai miniszter nevében az NKFIH elnöke vezetett, 2020. március 3-i ülésén, előzetes pontozás és írásbeli értékelés után, meghozta döntését. Az értékelés szempontjai között döntő volt az innovációból elért 2019. évi gazdasági eredmény. Az innovációs nagydíjas társaság kiválasztása titkos szavazással történt.

A Magyar Innovációs Nagydíj mellett a zsűri az alábbi díjakról döntött még:
2019. évi Ipari Innovációs Díj,
2019. évi Informatikai Innovációs Díj,
2019. évi Agrár Innovációs Díj,
2019. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj,
Alapkutatástól a piacig 2019. évi Innovációs Díj,
az SZTNH 2019. évi Innovációs Díja,
a Valor Hungariae és a Magyar Innovációs Szövetség 2019. évi Startup Innovációs Díja.

A 2020. március 27-re, az Országházba tervezett Magyar Innovációs Nagydíj ünnepség az idén sajnos elmarad, tekintettel a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre. A 2019. évi Magyar Innovációs Nagydíjat olyan nemzetközi szinten is kiemelkedő társaságnak ítélte a zsűri, mely orvosi diagnosztikai készülékének külföldi és hazai értékesítésével hárommilliárd forint bevétel-növekedést ért el. A további hét, innovációs díjas társaság, pl. a vegyipari, mezőgazdasági szektorból, a 2019. évben ötmilliárd forintot meghaladó árbevétel-növekedést ért el.

Szóljon hozzá!