ZETApress

hírportál

Meghirdették a pályázatot

A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM-mel és az NKFIH-val együtt, keresi azokat a gazdasági társaságokat, illetve szervezeteket, melyek 2019-ben kiemelkedő innovációs tevékenységgel, jelentős üzleti hasznot értek el.

Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtandó Innovációs Nagydíjra és további hét innovációs díjra 2020. február 12-én szerdáig lehet jelentkezni. Ma az MTA Könyvtár és Információs Központjában, a Magyar Innovációs Klub Kiemelkedő innovációs teljesítmények című konferenciáján hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség a 28. Magyar Innovációs Nagydíjat, az ITM-mel és az NKFIH-val együtt.

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, illetve szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2019. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el.

A találkozón dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke ismertette a jelentkezés feltételeit, az eddigi tapasztalatokat. A pályázat először 1992-ben került kiírásra, az azóta eltelt 27 év során 1229 pályázat érkezett, s az 1068 mérhető innovációs teljesítmény közül 210 kapott innovációs díjat.

A 2019. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen hét kategóriában kaphatnak díjat:

  • a 2019. évi Ipari Innovációs Díj,
  • a 2019. évi Informatikai Innovációs Díj,
  • a 2019. évi Agrár Innovációs Díj,
  • a 2019. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj,
  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja.
  • Alapkutatástól a piacig 2019. évi Innovációs Díj (NKFIH).

A legeredményesebb, 2017. január 1-je után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Valor Hungariae Zrt. és a Magyar Innovációs Szövetség 2019. év legjobb startup vállalkozása Díját nyeri el. A díjak ünnepélyes átadására 2020. március végén kerül sor az Országházban.

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2019-ben az innovációból elért eredmény/árbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, illetve társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli.

A meghirdetésen dr. Palkovics László miniszter, a bírálóbizottság elnöke nevében Bódis József, az ITM államtitkára tartott köszöntőt, majd előadott Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke A 2020. év innovációs célkitűzései címmel.

A konferencián a 2018. évi innovációs díjakat elnyert vállalkozások közül Simon Zoltán, az Innovációs Nagydíjat nyert Omixon Biocomputing Kft. ügyvezető igazgatója – aki egyben az idei Innovációs Klub ülés házigazdája is volt -, Barkóczi István, az Ipari Innovációs Díjban részesült FUX Zrt. vezér-igazgatója, Pajtók Marina, az Informatikai Innovációs Díjban részesült Sanatmetal Kft. üzletág-vezetője, Mezei Ferenc, az NKFIH 2018. évi Alapkutatástól a piacig Innovációs Díjában részesült Mirrotron Kft. ügyvezetője, Perényi András, a 2018. évi Startup Innovációs Díjban részesült Webshippy Magyarország Kft. igazgatósági tagja és Huszár Viktor, az SZTNH 2018. évi Innovációs Díjában részesült Teqball Kft. Kft. egyik, alapítója számolt be a 2019. évi innovációs tevékenységükről.

A rendezvényen került sor a Magyar Innovációs Szövetség és a Valor Hungariae Zrt. együttműködési megállapodásának aláírására is. A megállapodást a Szövetség részéről dr. Pakucs János tiszteletbeli elnök, prof. dr. Szabó Gábor elnök, a Valor részéről Lepsényi István vezérigazgató látta el kézjegyével.

Szóljon hozzá!