ZETApress

hírportál

Gyöngyöshalászi toborzó

Apollo TyresMegkezdi a toborzást Magyarországon az Apollo Tyres. A vállalat technikusok százait veszi fel 2015-ben zöldmezős gyárába. Első körben 100, majd az év második felében 150 technikust és friss diplomás mérnököt vesz fel a nemzetközi gumiabroncsgyártó a Gyöngyöshalász közelében épülő európai zöldmezős gyárába.

Bár a gyártás kezdetét 2017 első felére tervezi a cég, a toborzás már most elkezdődött, a magyarországi üzem első munkatársai már idén július 1-től munkaszerződést kapnak. A technikusokon és mérnökökön kívül adminisztrációs, logisztikai és számos más területre keresik a jövendőbeli kollégákat. A vállalat közel 16 ezer embert foglalkoztat világszerte, Indiában, Afrikában, Hollandiában is rendelkezik már gyártóegységgel. A Heves megyei Apolló-gyár nemcsak cég legmodernebb létesítménye lesz, hanem az egész iparágban a világ egyik legjobban automatizált üzeme. A előkészületekről mi is beszámoltunk tavaly szeptember 17-én.

? Izgalmas feladat vár ránk az elkövetkezendő két évben, sok tehetséges szakembert várunk a magyarországi gyárunkba. Heves megyében már több oktatási intézményben megkezdtük a technikusok toborzását, velük már márciusban tanulmányi támogatási szerződést kötünk. Ezeknek a diákoknak a tanulmányait az Apolló ösztöndíjjal segíti az utolsó félévben. Természetesen a mérnökök felvétele is elindult, de szinte minden területről várunk jelentkezőket, legyen az karbantartás, pénzügy vagy logisztika ? mondta el a bejelentés kapcsán Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az első száz dolgozó kulcsfontosságú szerepet kap a cég életében. Őket két hónapos elméleti tréning után három hónapig Indiában készítik fel a hightech magyar termelésre. Felépülése után a magyarországi lesz az Apolló eddigi legmodernebb létesítménye, a state-of-the art üzemben évente 5,5 millió személyautó- és kis-teherjármű-, valamint 675 ezer busz- és tehergépjármű-abroncs készül majd, elsősorban az európai piacra. A dolgozók kiválasztási folyamata többlépcsős, írásbeli és szóbeli tesztek várják a jelentkezőket, akik a cég Facebook-oldalán is megtalálják a keresett pozíciók leírását. Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója- és az Év Munkáltatója-, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági-díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Apollókő Gyöngyöshalászin | ZETApress

Szóljon hozzá!