ZETApress

hírportál

Apollókő Gyöngyöshalászin

Gyöngyöshalászi alapkőletételÜnnepélyes alapkőletétellel indult el az Apollo Tyres Hungary gyöngyöshalászi gyárának építése. A nemzetközi abroncsgyártó első európai zöldmezős létesítményében 2017 elején indul el a termelés, a gyárban Apollo és Vredestein márkájú abroncsok készülnek majd az európai piac számára ? tudatta Solti Alexandra tanácsadó.

Az alapkövet a vállalat elnök-vezérigazgatója, Onkar S. Kanwar és Orbán Viktor miniszterelnök helyezték el Gyöngyöshalászon. Az eseményen jelen volt Neeraj Kanwar, a cég alelnök-igazgatója, Dr. Szabó László államtitkár, külügyminiszter-helyettes, Hiesz György, Gyöngyös polgármestere, Pásztor János, Gyöngyöshalász polgármestere, Dr. Pajtók Gábor, megyei kormánymegbízott és Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke.

? Mérföldkőhöz érkeztünk az Apollo Tyres-nél, pár éve még nem voltunk jelen Európában, ma pedig már a második gyártóegységünk építése veszi kezdetét. A magyar termelés indításával tovább tudjuk növelni az európai piacra irányuló fókuszunkat ? mondta el Onkar S. Kanwar, az Apollo Tyres Ltd elnök-igazgatója az ünnepélyes alapkőletételen. Az Apollo Tyres első európai zöldmezős beruházását indította el ma Gyöngyöshalászon, az alapkő letételével ugyanis megkezdődött a több száz munkahelyet biztosító abroncsgyár építése. Az eseményen a cég vezetői elmondták, stratégiájuk fontos része a magyarországi építkezés, hiszen az itteni termelés indulásával az egész kontinens piacát el tudják majd látni minőségi abroncsokkal.

A gyöngyöshalászi gyár lesz a vállalat eddigi legmodernebb gyára, a state-of-the-art technológiával felszerelt üzem évente 5,5 millió személyautó- és kis-teherjármű-, valamint 675 ezer darab tehergépjármű-abroncsot fog előállítani, kiegészítve ezzel a hollandiai egységük gyártását, így az Apollo és Vredestein portfóliójuk minden terméke elérhető lesz az európai piacon. A kiválasztott helyszín alig 100 km-re van az ország fővárosától, Budapesttől, és minden tekintetben megfelel az Apollo Tyres igényeinek ? például a közelében található több OEM gyártó és a potenciális vevők egy része is.

Új üzemébe a toborzást az Apollo Tyres már év elején elkezdte, március végén közel 90 végzős technikussal kötöttek ösztöndíjszerződést, első munkatársaik pedig már idén július 1-jétől munkaszerződést kapnak. Az év második felében további 150 technikust és friss diplomás mérnököt vesz fel a nemzetközi gumiabroncsgyártó Magyarországon. A nemzetközi Apollo Tyres Ltd India piacvezető gumiabroncs-gyártója. A vállalat Indiában és Hollandiában rendelkezik gyártóüzemmel, új gyárát Magyarországon építi fel 475 millió eurós beruházással. A vállalat termékeit az Apollo és a Vredestein márkanevek alatt értékesíti, melyek száznál több országban elérhetőek a kiterjedt forgalmazó partneri hálózatán keresztül.

2 hozzászólás

  1. A hazánkban első európai zöldmezős gyárát építő Apollo Tyres másodszor kapta meg a Legjobb munkahely-díjat az indiai autóalkatrész-gyártó cégek között. Több mint hétszáz cég indult húsz iparágból az India legjobb munkáltatója-címért, a végleges listára azonban csak százan kerülhettek fel. A The Economic Times vezető indiai napilap és a Great PlacetoWork jelentette be az idei nyerteseket. A legjobb munkahelyek közé azok a vállaltok kerülhetnek be, akik olyan munkahelyi kultúrát teremtenek dolgozóik számára, amely a bizalmon alapul, elégedettséget és kényelmes munkahelyet biztosít. – Az Apollo Tyres Indiában és Hollandiában is többször kapott elismerést mint munkáltató, célunk az, hogy a hazai gyárban is hasonló környezetet és hangulatot alakítsunk ki, és hogy 2017-től már Magyarországon is pályázhassunk erre a címre! A gyöngyöshalászi state-of-the-art üzemben minden technológiai és humán erőforrás adott lesz ehhez – mondta el Bányai Tibor, az Apollo Tyres Hungary HR igazgatója.

Visszajelzések

  1. Autópályán Egerig | ZETApress