ZETApress

hírportál

Zóna Taxi Ferihegyen

Nem érződött a repülőtéri terrorfenyegetettség a Ferihegyre induló 200-as BKV-buszon. Ugyanannyi utas zsúfolódott be a 12 percenként induló kocsiba Kőbánya-Kispesten, mint egy átlagos korábbi napon. Igaz, pár órával előbb indultak el, mint máskor kellett volna, mert a tüzetes személy- és poggyászellenőrzés a megszokottnál tovább tart. Az induló terminálon nagy volt a tömeg, de mindenki türelmesen várakozott.

Az érkezőket mindkét terminálon a Zóna Taxi nevű új szolgáltató fogadta. Ők ma reggel indították el először autóikat, miután másfél hónapja megnyerték a tendert. Az első nap 150 darab öt évesnél fiatalabb gépjármű kezdte meg a munkát, s egy éven belül már kétszáz új, legfeljebb háromféle gépjármű típusból álló flottává növekedik. Az új járművekből az első nap három gépkocsi állt munkába, melyek már az új arculatot viselték magukon.

Új, és egységes megjelenéssel várták az utasokat a gépjárművek vezetői és a diszpécser pultok személyzete is. A személyzet valamennyi tagja biztonsági átvilágításon esett át. Munkába álltak a terminálok érkezési csarnokaiban felállított diszpécser pultok is. Sikeresen elindult az új szolgáltatás. Sok mindent elértünk az elmúlt időszak alatt, de tudjuk, hogy még sok a munkánk, ? mondta Bekő Géza, a Zóna Service Zrt. vezérigazgatója a délelőtti sajtótájékoztatón. Az új szolgáltatás egy éven belül teljesedik ki. Ennek érdekében az első évben fejlesztéseink értéke eléri a másfél milliárd forintot, amit részben saját tőkéből, részben banki finanszírozással fedezünk. Egy éven belül valamennyi jármű műholdas követővel és multimédiás szórakozási lehetőségekkel lesz felszerelve, fejezte be szavait.

Izgalmas nap ez a ferihegyi utasok számára. Ma kezdi meg működését az új taxi szolgáltatás, amely hatalmasan csökkentette a ferihegyi fuvardíjak árszínvonalát, és egyúttal Magyarországon korábban nem látott magas szintre emelte a szolgáltatás színvonalát, mondta Stewart Wingate, a Budapest Airport vezérigazgatója. Ez még csak az első nap, a következő hetekben, hónapokban további fejlődésnek lehetünk tanúi. Bizalommal tekintek a Budapest Airport és a Zóna Taxi közötti sikeres együttműködésre, melynek nyomán nagyszerű fogadtatásban részesíthetjük a Magyarországra érkezőket. Előre megállapított, a Budapest Airporttal kötött szerződésben rögzített fuvardíjakkal szállítjuk utasainkat a Ferihegyi repülőtérről.

Szóljon hozzá!