ZETApress

hírportál

Idén is nyit a Mikulásgyár

Régi jó ismerősként üdvözölte a Mikulás bácsi az egykori gyerekeket ma délben a Duna Plázában. Habsburg Gyurika, a Magyar Vöröskereszt elnöke, Bényi Ildike, az MTV műsorvezetője, Balázsi Pannika, az ad6kap6 szóvivője és Suba Jancsika, a Mikulásgyárat üzemeltető SuperGroup vezetője örült az újabb találkozásnak.

Rajtuk kívül még négyen ültek az asztalnál az idei Mikulásgyár szombati megnyitását beharangozó sajtótájékoztatón. Nem csak ültek a BKV, a Magyar Posta Logisztika, a Magyar Telekom és a plazákat üzemeltető SÉGÉCÉ képviselői, de hasznos információkat is adtak az előttünk álló időszakról. Megtudtuk, hogy már negyedszer nyílik meg a Mikulásgyár szombat délben a Hősök terén, s a BKV teret érintő járművein ? buszon, trolin és kis-földalattin ? bemondják majd a járművezetők a Mikulásgyár megállónevet is.

Nem csak a téren, hanem két budapesti és 14 vidéki plázában is várják ajándékainkat. A gyűjtésüket és csomagolásukat vöröskereszteses aktivisták végzik, de az mtv munkatársnői is segítik őket. Nem csak az mtv, de a Telekom székházában is gyűjtötték már az adományokat, s ezekből háromdoboznyit három Dominó honvédos vízilabdázó ? Gergely István, Székely Bulcsú és Vári Attila ? adott át a vöröskeresztes Gyurikának.

A küldeményeket a gyárakból az MPL járművei szállítják a rászorulóknak, melyek a gyűjtésben is segítenek. Ahol nincs plázás ?gyár?, ott a postákon várják az adományokat, s onnan szállítják tovább a legközelebbi Mikulásgyárba. Az elmúlt évben tízezer láda adomány gyűlt össze, melyet közel száz kamionnal szállítottak el a Felvonulási térről.

A gyár karácsony után bezár, de a rászorulókra az ad6kap6 utána is gondol. Honlapjukon egész évben kérhetjük, ami hiányzik nekünk, s ugyanitt felajánlhatjuk, ami felesleges. A portál közvetítő nélkül segít összehozni az embereket karácsonytól karácsonyig.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Termel már a Mikulásgyár

Szóljon hozzá!