ZETApress

hírportál

Tényfeltárás szivarokkal

Egymillió forint helyett másfélmilliót adott a kuratórium tegnap este a Göbölyös Soma-díj mellé. Az ok, hogy két pályamű között nem tudtak dönteni. Bódis András, a Heti Válasz rovatvezetője Kóka János volt miniszter villaépítése körüli anomáliákat mutatta be, míg Bodoky Tamás, az Index főmunkatársa a 2006-os őszi zavargások megfékezésének rendőri túlkapásait tűzte tollhegyére.

A 37 évesnél fiatalabb tényfeltáró újságírókat 2002. január 11-én, a másfél évvel korábban elhunyt Göbölyös József ?Soma? születésnapján díjazták először. Akkor Belénessy Gábor volt a kitüntetett, míg a tavalyi díjat Vajda Éva vehette át az MTA Akadémiai Klubjában. Idén ugyanott gyűltünk össze.

Akad, akinek semmi sem elég

A tegnap esti díjátadás az eddigiekhez hasonlóan pazar fogadással járt. Az ételek-italok mellett szivarokat is kóstolhattunk. Sok újságíró eljött, s ahogy ez már lenni szokott, néhány szakmán kívüli ingyenélő is elvegyült közöttünk. Nem is lett volna velük baj, ha tudnának viselkedni. Sajnos néhányan hűek maradtak önmagukhoz. Egyikük a szivaros dobozba markolt, s több szálat zsebre dugott a finom rudakból. Ez már a rendezőknek is sok volt, s berekesztették a kínálást. Talán inkább a telhetetlent kellene már kirekeszteni végre a sajtósok közül! Ez is megérdemelne előbb-utóbb egy tényfeltárást!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Két rangos díj egy hét alatt | ZETApress

Szóljon hozzá!