ZETApress

hírportál

Szünetel az építkezés

Még el sem kezdték, máris szüneteltetik a Kormányzati Negyed építését, tudtuk meg a kormányszóvivői tájékoztatón. Mint a szóvivőnő elmondta, nem végleges az elvetés, nem került le örökre napirendről az új negyed elkészítése, csak ideiglenesen pihentetik a kivitelezést. S hogy miért nem folytatódnak a munkálatok? Mert a korábbi nyolc pályázóból csak egy maradt, így a kapitalizmusban kívánatos verseny elmaradt.

A Nyugati pályaudvar melletti zöldberuházást eredetileg már az idén, később jövőre akarták átadni, s a 2010-es választásra már itt akart felkészülni a végrehajtó hatalom. A tegnapi halasztás értelmében 2010-ig bizonyosan nem lesz folytatás, utána viszont minden a választási eredményektől függ. Az idén a Kossuth Lajos tér átépítése is a tervek között szerepel, de a Parlament előtti munkákról nagy a csend. Talán majd a fagyok elmúltával megkezdődik a tereprendezés.

Tizenkétmilliós végkielégítés

Mindig is híresek voltunk a félbemaradt beruházásokról, s talán a Fővám téri metróállomás is beáll ezek sorába. Friss hír, hogy ezt sem fogják megépíteni, hanem csak a Duna másik partján, a Gellért téren szállhatunk fel a 4-es metróra. Eredetileg csak egy állomást terveztek a Duna alá, melyből mindkét parton fel lehetett volna jönni, de ezt biztonsági okokból elvetették. Az Uniónak most az nem tetszik hogy a két partra tervezett állomás közel lenne egymáshoz, ezért kevesebb pénzt akar adni a beruházásra. Január másodikától felmentését tölti Gulyás László, a 4-es metró volt projectigazgatója. Közös megegyezéssel távozik munkahelyéről, mégis megilleti a 12 milliós ?bánatpénz?.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Magyarázkodik a Kormány

Szóljon hozzá!