ZETApress

hírportál

Szerdán alig jártak a vonatok

Kákosy Csaba bekeményít. A gazdasági és közlekedési miniszter tegnap Kamarás Miklósnál, a MÁV Zrt. elnökénél és Heinczinger Istvánnál, a MÁV Zrt. vezérigazgatójánál kezdeményezte a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését, a Felügyelő Bizottság megújítását és az utas-tájékoztatásért felelős vezetők személyes felelősségre vonását, tudtuk meg a GKM Sajtóosztályától.

A miniszter döntését azután hozta meg, hogy meghallgatta az érintett vezetők beszámolóját a szerdai napot érintő utasforgalmi intézkedésekről. A megbeszélésen Kákosy elmondta, hogy határozott és azonnali lépeseket vár a vasúttársaságok vezetőitől annak érdekében, hogy az utasok tájékoztatása a jelenleginél magasabb színvonalú legyen. Mint köztudott, aznap a váltók lefagyása miatt az elővárosi vonatok nem közlekedtek, helyettük az utasoknak a távolsági szerelvényeken kellett összezsúfolódniuk. Senki sem tudta, hogy a szombati, vagy a hétfői menetrend van-e érvényben az év és a hét első munkanapján.

A MÁV Zrt. másként magyarázza a közlést

A sajtóban terjedő, minden alapot nélkülöző ? és felelős vezetőket méltatlan helyzetbe hozó ? találgatások kapcsán a MÁV Zrt. vezetése szükségesnek tartja leszögezni: a GKM-ben folytatott csütörtöki egyeztetés nyomán sem a MÁV-START Zrt. vezetői, sem más vasúti dolgozó esetében nem született semmilyen elbocsátásról szóló döntés. A tulajdonosi jogokat gyakorló miniszter a társaság vezetőinél a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését, a Felügyelő Bizottság megújítását és az utas-tájékoztatásért felelős vezetők személyes felelősségre vonását kezdeményezte, nem pedig munkaviszonyuk megszüntetését, adta hírül Sajtóosztályuk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Folytatódnak a vasúti vizsgálatok

Szóljon hozzá!