ZETApress

hírportál

MISZ-közgyűlés az ELTE-ÁJK-n

A Magyar Innovációs Szövetség 35. alkalommal hívta össze mára közgyűlését, melynek szakmai vendége Bódis László, a KIM innovációért felelős helyettes államtitkára és dr. Nagy Ádám, az NGM iparügyekért felelős helyettes államtitkára voltak.

Mindketten értékes üzenetekkel és inspiráló gondolatokkal járultak hozzá az eseményhez és szívesen válaszoltak a felmerülő kérdésekre, javaslatokra. A Magyar Innovációs Szövetség 2023. évi Média Díjában Molnár Pál újságíró részesült.

Ma 10 órától került sor az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, az I. emeleti Aula Magnában a MISZ 2023. évet záró kétórás közgyűlésére. Dr. Szabó Gábor, a MISZ elnöke, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, az ELI ügyvezetője és dr. Darázs Lénárd alelnök, az ELTE általános rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket, majd az alelnök beszámolt a Magyar Innovációs Szövetség 2023. évi tevékenységéről.

A közgyűlés szakmai részében Bódis László: Aktualitások az innovációpolitikában címmel, majd dr. Nagy Ádám: Versenyképességi stratégia – a változó gazdasági környezet kihívásai tükrében címmel tartott érdekes előadást.

A MISZ 2023. évi Média Díját kiemelkedő szakmai munkásságáért Molnár Pál főszerkesztő vette át dr. Szabó Gábor MISZ elnöktől és dr. Pakucs János tiszteletbeli elnöktől. A díjazott több mint 30 éve az írott sajtó aktív résztvevője és aktív rádióriporter, szerkesztő. Több mint 10 éve két internetes hírportál főszerkesztője. 1990-től figyelemmel kíséri a Magyar Innovációs Szövetség működését. Folyamatosan nyilvánosságot adott a hazai innovációs fejleményeknek, szakmai kapcsolata szoros a Szövetséggel, rendszeresen megjelentette a sajtóközleményeiket, interjúiban bemutatta a fiatal tehetségeket és az őket inspiráló hátteret, iskolákat, tanárokat, szülőket. Nyilvánosságot biztosított a hazai innováció területen sikeres gazdasági szervezeteknek és vezetőinek, bizonyítva, hogy a sikeres vállalati innováció alapja kutatás, műszaki fejlesztés, magas fokú gyártás, hatékony értékesítést magába foglaló folyamat.

A MISZ a NIÜ és az NKFIH április 30-ai háromoldalú stratégiai együttműködési megállapodása értelmében a regionális igazgatóságok struktúrája megváltozott, ezért a régi regionális igazgatók helyébe új vezetők léptek. A helyettes államtitkári előadások után dr. Szabó Gábor és dr. Pakucs János oklevéllel köszöntötték a jelenlévő volt regionális igazgatókat: dr. Mogyorósi Pétert és dr. Siposs Istvánt. Végezetül Monszpart Zsolt Fb-elnök ismertette a Felügyelőbizottság jelentését és megtette szóbeli kiegészítéseit, majd a Közgyűlés elfogadta a Szövetség 2023. évi szakmai és gazdasági beszámolóját a déli állófogadás előtt.

Szóljon hozzá!