ZETApress

hírportál

A Hankook Tire megkezdte magyarországi termelését

A világ hetedik legnagyobb gumiabroncsgyártó cége a Hankook Tire a héten bejelentette új, Európában indított termelésének kezdetét. A nemrégiben kifejlesztett környezetbarát modell, az Optimo K715 elsőként tette meg útját a gyáron és a vulkanizálási technológián keresztül. Ezek után a Hankook Tire elnök-vezérigazgatója, Suh Seung Hwa, Kóka János a Magyar Köztársaság Gazdasági és Közlekedési Minisztere és Eom Seock Jeong, Korea magyarországi nagykövete egy rövid ünnepség keretein belül írta alá az első gumiabroncsot. A ceremónián részt vettek a gyárnak otthont biztosító Dunaújváros és Rácalmás polgármesterei: Kálmán András és Schrick István.

Örülünk, hogy a Magyar kormány, Dunaújváros lakossága és a régió szívesen fogadta a vállalatot, jelentette ki Suh Úr. Hiszem, hogy közös céljaink és ambícióink következtében elérjük a kívánt sikert, folytatta. Az egyik legfontosabb célunk, hogy kiváló minőségű és nagy teljesítményű gumiabroncsok gyártásával fellendítsük a régió és az ország gazdaságát. Suh úr mellett a Hankook Tire képviseletében megjelent Cho Hyun Shick, globális marketing igazgató, Jin Seung Do, működési és irányítási igazgató És Lee Eung Young a Dunaújvárosi gyár elnökhelyettese és ügyvezető-igazgatója.

A régió egyik legnagyobb beruházását gyors fejlesztés jellemezte. Kevesebb, mint egy évvel ezelőtt a Hankook Tire megtartotta az alapkőletételi ünnepségét a Dunaújvárosi Ipari Parkban és a gyár már készen is áll, hogy megkezdje termelését az európai piacra. Az ország kedvező földrajzi helyzete mellett a Hankook Tire, mint a világ egyik leggyorsabban növekvő gumiabroncsgyártó vállalata igen jó partnert talált Magyarországban gyárának létesítéséhez, ami biztosítéka egy hosszú távú együttműködésnek.

Az építkezés lenyűgöző gyorsasága mellett a gyár számos egyedi jellegzetességet mutat. Az egyetlen európai Hankook gyár, évi tízmillió gumiabroncsot állít elő 2010-től. A Hankook legnagyobb befektetése, ötszázmillió euró értékben. 1500 magyar alkalmazottat foglalkoztatnak, köztük majdnem 23% mérnökök és egyéb műszaki szakember. Már 810 alkalmazottat vettek fel, akik közül 3-6 hónapon keresztül Koreában tanult 350 fő.

Kiváló minőségű gumiabroncsokat gyártunk megfizethető áron és megduplázzuk piaci részesedésünket Európában 2010-ig, emelte ki a közeljövő legfontosabb célját Suh Úr. Nagyon fontos számunkra, hogy a fogyasztóink tökéletesen elégedettek legyenek a termékek minőségével és a szolgáltatás színvonalával. A projekt kivitelezése során kiváló kapcsolatot alakítottunk ki és tartottunk fenn a magyar partnerekkel. Kis- és középvállalkozások segítettek bennünket termékeikkel és szolgáltatásaikkal a projekt befejezésében. Ezen felül számos magyar beszállítóval kötöttünk szerződést a termelés megkezdése utáni időszakra amellett, hogy átlagosan néhányszáz embernek biztosítottunk munkát a gyár felépítése során is.

Az Optimo K415 és Optimo K715 típusú gumiabroncsok gyártása kezdődött meg a héten. Mindkét típus ? csakúgy, mint minden Hankook gyártmány ? a nemzetközi és a szigorú európai minőségi és kivitelezési szabványoknak megfelelően készül. A Stiftung Warentest (Német Fogyasztóvédelmi Szervezet) az összes tesztelt termék közül nemrégiben kiemelte az Optimo K715 típust, különösen a nagyon alacsony gördülési ellenállása és az alacsony károsító anyag tartalma miatt (Poliaromás Szénhidrogének). A gumiabroncsok a szilikon összetevőt alkalmazó technológiának köszönhetően környezetbarátak, az üzemanyag-fogyasztásuk kedvezőbb. A nyersanyag növeli a tapadást, így javulnak a vezetési feltételek és fékezési mutatók.

A Hankook Tire Co. Ltd-ről

A Hankook Tire (CEO: Suh Seung Hwa) a világ hetedik legnagyobb és az egyik leggyorsabban növekedő gumiabroncs gyártója, amely innovatív, kiváló minőségű és magas színvonalú radiális abroncsokat gyárt személyautókra, 4×4-es SUV, könnyű-tehergépkocsikra, kamionokra és buszokra gyárt abroncsokat. A Hankook Tire világszínvonalú technológiákat fejleszt, hogy a fogyasztók megelégedettségét minőségi termékek előállításával biztosítsa, ezért bevételének kb: öt százalékát kutatás-fejlesztésre fordítja és élenjáró technológiákat fejleszt öt globális K+F centrumában. Világszerte 170 országban forgalmazott termékeivel 7-ik helyen van az értékesítésben. A cégnek 12 ezer alkalmazottja, öt regionális központja, 9 értékesítési irodája, 11 leányvállalata és öt K+F központja van, bevételeinek 70 százaléka tengerentúli piacokról származik.

A Hankook Tire-nek leányvállalatai és ágazati irodái megtalálhatóak Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban és Hollandiában, Spanyolországban, Oroszországban, Törökországban és Magyarországon. A termékek közvetlenül regionális disztribútorokon keresztül jutnak el másik európai országokba úgy, mint a skandináv régióba. A Hankook által az európai piacnak tulajdonított fontosság szintén visszatükröződik az ötszázmillió eurós magyarországi beruházásban. A vállalat európai gyártási bázisként kívánja használni az új gyárát, melyben tízmillió gumiabroncs kapacitást terveznek megvalósítani 2010-ig. További információk a honlapjukon található.

Szóljon hozzá!