ZETApress

hírportál

Innovációs Nagydíj

A Magyar Innovációs Szövetség a Magyar Innovációs Alapítvány által 2023-ban is meghirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot – tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója és dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke.

Főtámogató: a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal. Támogató: az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. A megmérettetés keretében immár 32. alkalommal kerülnek elismerésre a 2023. év legkiválóbb hazai innovációs teljesítményei. Nevezési határidő: 2024. február 5-e hétfő éjfél.

27 neves tudósból, valamint vállalatvezető szakemberből álló zsűri 1993 óta minden évben odaítéli az Innovációs Nagydíjat. A szövetség idén 32. alkalommal hirdeti meg a pályázatot. Az elmúlt harmincegy pályázati felhívásra összesen beérkezett 1416 pályaműből 1239 volt megvalósult, sikeres innováció és a legjobbak közül 240 kapott különböző innovációs díjat, ők alkotják a hazai innováció elitjét, a Magyar Innovációs Klubot.

A Magyar Innovációs Nagydíj célja, hogy elismerésben részesítse a hazai innováció legkiemelkedőbb eredményeit, egyben teret és lehetőséget biztosítson az innovatív termékek és technológiák megismerésére mind a gazdasági élet szereplői, mind pedig a társadalom számára. A 2023-as év legjelentősebb innovációs eredményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a bíráló bizottság számos további kategóriában ítél oda kiemelkedő innovációs teljesítményeknek járó díjat.

A 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj nyertese az elismerést jelképező bronz kisplasztika mellé jelentős pénzjutalmat is kap, a további innovációs díjazottak szintén jutalomban, részesülnek. A Magyar Innovációs Nagydíj mellett kiosztják az Gazdaságfejlesztési Minisztérium Ipari Innovációs, valamint Informatikai Innovációs Díját, az NKFIH Alapkutatástól a piacig Innovációs Díját, az Agrárminisztérium Agrár Innovációs Díját, az Energiaügyi Minisztérium Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díját, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díját, illetve a MISZ Startup Innovációs Díját is.

A díjak ünnepélyes átadása, a hagyományoknak megfelelően az Országház Felsőházi Termében történik majd 2024. március végén egy sajtónyilvános rendezvény keretében. A 2023. évi kiírás részletei a Magyar Innovációs Szövetség honlapján megtalálhatók. A 32. Magyar Innovációs Nagydíj hivatalos bejelentésére 2023. november 16-án csütörtökön kerül sor a Magyar Innovációs Szövetség Innovációk, melyek megváltoztatják a világot című mini konferenciáján.

Szóljon hozzá!