ZETApress

hírportál

15 milliós projekttámogatás

Az ARTRADE Kft. az NKFIH által kiírt 2020-1.1.1.-KKV START pályázatára beadott Fröccsöntött alkatrészek kezelésének és szerelésének rugalmas automatizálása ipari robot és gépi 3D objektum felismerő technológiák felhasználásával az ARTRADE Kft-nél című projektjére 15.756.177 forinttámogatást nyert el.

A projekt azonosítószáma: 2020-1.1.1-KKVSTART-2020-00063, összköltsége 26.260.296 forint – tudatták sajtósaik.

Az ARTRADE Kft. a logikai játékok területén vezető hazai és nemzetközi fejlesztő és gyártó vállalat. A hazai gyártásban a játékok összeszerelése korábban kézi módszerrel történt, amely technológia a gyors piaci elvárásokra történő reagálást, termelékenység növelést és világpiacon elvárt magas minőségi követelményeket nagyon sok élőmunka ráfordítással tudta csak elérni. A piaci elvárásoknak való megfelelés érdekében a projekt keretében elvégzett fejlesztések célja, hogy a fröccsöntő üzemben gyártott gyufaskatulyánál nem nagyobb alkatrészekből, jellemzően 10-50 darabból összeállított termékek összeszerelése, a gyártóberendezésektől a minőség-ellenőrzésig rugalmasan automatizálva rövid ütemidővel valósuljon meg.

A fejlesztés keretében a tisztán mechanikusan automatizált anyagkezeléstől és szereléstől olyan technológiákat alkalmaztunk a fejlesztéseinkben, mint az ipari robottechnológia, gépi képfeldolgozási technológiák, így a megvalósított innováció segítségével egy termék gyártásáról rövid átállási idővel tudunk váltani egy másik termék gyártására. A robottal végzett összeszerelés során, az egyes munkafázisok után folyamatosan ellenőrzésre kerülnek a félkész darabok, így szinte nulla százalékra lehet tervezni a rosszul összeszerelt végtermékek számát. A robot a hibás elemeket folyamatosan kiválasztja és el is távolítja, ki is veszi az összeszerelési folyamatból.

A játékiparban gyors ütemben jelentkező termékfrissítéshez a gyártórendszerünk gyorsan és költséghatékonyan adaptálható, a virtuális beüzemelés technológiáját alkalmazva a gyártórendszer fejlesztési költségei is alacsonyabbak a merev automatizáltságú célgépekhez képest. Az ARTRADE Kft. saját erőforrásaival, illetve külső szakértők megbízásával végezte el a rendszer tervezését, szimulációját, programozását és átállítását.

Szóljon hozzá!